4 ADAG
Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 4 db bivalymozzarella
- Kb 70 dkg vegyes paradicsom és koktélparadicsom
- 1 dl extra szűz olíva olaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- Tengeri só ízlés szerint
- Frissen őrölt bors
HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD
- Borecet
- Citrom
- Zöldfűszerek
- Aszalt paradicsom
- Kovászos kenyér vagy bagett
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A paradicsomokat vágjuk vékony szeletekre, a koktélparadicsomokat pedig félbe, vagy cikkekre.
- 2Enyhén sózzuk és borsozzuk meg őket.
- 3Tálaláskor halmozzuk a paradicsomokat egy tálba, középre kerüljön a mozarella és alaposan öntözzük meg jófajta olívaolajjal és ízesítsük friss bazsalikomlevéllel.
Tip
Ha szeretjük, kevés borsecet vagy citromlevet is csepegtethetünk a salátára és használhatunk más zöldfűszereket is.
Pár darab aszalt paradicsom is jó ízesítő lehet, ha karakteresebben szeretjük.
Egy szelet kovászos pirítóssal akár főételként is megállja a helyét.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!