Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 45 dkg tisztított tintahal
  • 15 dkg vegyes koktélparadicsom
  • 1 csomag madársaláta
  • 1 fej római saláta
  • 2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 Radiccio saláta
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Rák
  • Kagyló
  • Zöldségek
  • Saláta
  • Ananász
  • Kiwi

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tintahalakat vágjuk hosszabban ketté, majd a belső felüket egy éles késsel vagdossuk be keresztirányban, így sütéskor szépen felkunkorodik majd.
  • 2
    A salátákat mossuk meg és szedjük levelekre.
  • 3
    A koktélparadicsomot is mossuk meg és vágjuk őket félbe.
  • 4
    A petrezselymet és a fokhagymát vágjuk apróra, citromlével, sóval ízesítsük és olívaolajjal készítsünk belőle dresszinget.
  • 5
    A tintahalakat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük őket maximum egy percig, kevés olívaolajon, majd sózzuk, borsozzuk.
  • 6
    Tálaljuk a salátával és a mediterrán fokhagymás dresszinggel.
Tip
Tintahal helyett, vagy mellett rákkal, kagylóval is elkészíthető. A körethez bármilyen zöldség és saláta felhasználható. Ha a tintahal nagyobb, akkor vágjuk több darabra, hogy feltekeredve falatnyi darabok legyenek. A tintahalat pácolhatjuk ananásszal, papayával, vagy kivivel, ezek a gyümölcsök az enzimtartalmukkal megpuhítják a tintahalat, de sütéskor nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD