Panarini

PANARINI Pontypatkos (approx. 3-4 pieces)

ca. 0.64 kg

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

ca.

 HUF 3,622 HUF 5,699 /kg

Delivery within 90 minutes

900+ customers have in favorites

Country: Hungary,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Pontypatkó

Termékleírás

A ponty nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb hazai halfajok közé, hiszen a halászlé fő hozzávalója, mely nélkül sok családnál elképzelhetetlen lenne a karácsonyi menü. Nem mellesleg vasban, cinkben, szelénben és B12-viaminban gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, melyeket szervezetünk képtelen előállítani, ezért kell megfelelő mennyiséget elfogyasztanunk belőlük. Halászlébe főzve, sütve, párolva, rántva, irdalt filéként (így a szálkák sem vagy csak kevésbé okoznak gondot) ajánlott fogyasztani.

Termékinformáció

A termékfotó csak illusztráció, nem tudunk pontos információval szolgálni a csomagban található darabszámról.

Ponty patkó recept:

  1. A ponty patkókat meg mossuk, lecsepegtetjük, és a bőr felöli oldalakon 1-2 vágást ejtünk a csontig hatolva, hogy át tudja járni a páclé.
  2. A páchoz össze keverünk 5 evőkanál olajat, 1 evőkanál édes darált paprikát, 1 evőkanál balzsamecet krémet, kevés zúzott fokhagymát, fél citrom kifacsart levét és egy nagy kanál mézet.
  3. A halszeletek sózzuk, majd a páccal bekenjük és legalább 2 órán át, pácoljuk hűtőszekrényben légmentesen lezárva.
  4. A padlizsánt miután megmossuk, a zöld szárát levágjuk, hosszában ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk enyhén olajjal. 1-2db Tv paprikát és erős (opcionális) paprikának eltávolítjuk a magházát és hasonló kép a padlizsánhoz a tepsibe helyezzük. 170-180°C fokon, sütőben meg sütjük kb. 25-30 percig de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg! A paprikák hamarabb készülnek el kb. 8-10 perc alatt!
  5. A zöldségeket meghámozzuk és belerakunk mindent egy turmixba. Ízesítjük fokhagymával, szezámolajjal, almaecettel, sóval, borssal, és egy kevés tejföllel. Majd homogén állagúra turmixoljuk

Készítsünk hozzá burgonyát:

  1. Megmosunk őket, kisebb darabokra tépett alufólia (később bele tudjuk csomagolni a burgonyákat) darabokra helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és kevés vajjal ízesítjük. Csomagoljuk be egyesével és süssük puhára száraz sütőben
  2. Egy teflon vagy öntött vas serpenyőben a halszeleteket 3-5 percig sütjük, majd meg fordítjuk, és a másik felét is sütjük pár percet, míg meg nem puhul. Ha a hal megsült a burgonyákat a fóliából kicsomagolva ketté vágva padlizsán krémet a tetejére halmozva tálaljuk.

Jó étvágyat!  

Termelői információ

A Panarini Halház - "Egy jó fogás!" - édesvízi halakat nevel saját telepén, azokat pedig saját feldolgozó üzemükben vágják és készítik el friss, fagyaszott, vagy konyhakész állapotban csomagolva. A halhús fehérje tartalma magas és teljes értékű, szénhidrát tartalma alacsony, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, esszenciális zsírsavai (Omega 3-6-9) pedig jó hatással vannak ér- és szívrendszerünkre, ezeket szervezetünk magától nem is tudja előállítani, csak külső forrásból tudjuk bevinni. Céljuk, hogy halaikat és az azokból készült halkészítményeiket, akár az éttermek étlapján, akár a hipermarketek és boltok polcán keresztül, de mindenki számára valamilyen formában elérhetővé tegyék. 

Figyelem!

Hisztamin-intolerancia esetén javasolt körültekintően fogyasztani vagy kerülni ezeket a termékeket. Egyeztessen szakorvosával vagy dietetikusával az Önnek megfelelő diéta és fogyasztandó termékek kiválasztásában.

Tárolás

Hűtve, 0-(+4)°C között tárolandó. 

Forgalmazó

Panarini Hungária Kft.
8393 Szentgyörgyvár, Felsőmánd puszta 26/A.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 1 day.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

ponty patkó

Nutritional values per 100 g

Energy value762 kJ/183 kCal
Fats13.2 g
including saturated fatty acids3.4 g
Carbohydrates0.2 g
including sugars0.1 g
Protein16 g
Salt0.13 g
Fibre0 g

Allergens

Hal
Always check the allergens content on the product packaging before consumption.