Jókenyér

JÓkenyér Kovászos Olívás masni

250 g
599 Ft 2 396 Ft/kg
Elkelt. Ismét szállítható: sze 4:30

90+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

A JÓkenyér olivás masnija magában hordozza a mediterrán konyha karakterét, és csavart formája igazán különlegessé teszi. Az olajbogyó szerves része a déli nemzetek étkezési hagyományaink, így nem csoda, hogy a mediterrán országok étrendje az egészségesebbek között van számon tartva. Az olivabogyó bizonyítottan lassítja az öregedést, gátolja a zsírok lerakódását, védi az érrendszert a meszesedéstől, csökkenti a magas vérnyomást, továbbá javítja az ellenálló képességet is. Mindezen kedvező élettani hatások elsősorban a benne lévő egyszerű zsírsavaknak, a jótékony koleszterinnek és a magas antioxidáns-tartalomnak köszönhető. Ez a termékünk is - a Jókenyér többi kenyeréhez hasonlóan - adalék- és színezőanyag mentes.

Termelői információ

A JÓkenyér családi vállalkozásként indult és 27 éve azon dolgozik, hogy minél több ember asztalán ott legyen a friss, kovászos, adalékmentes pékáru. Kiemelten figyelnek arra, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készítsék a kenyereiket és pékáruikat. Vallják, hogy ami a jó kenyérhez kell, az a természet ajándéka és a pék szíve-lelke. Ezért kerülik az ízfokozókat, adalék- illetve színezőanyagokat.  A mai napig azzal a kovásszal dolgoznak, amit közel 30 éve Baden-Badenből hoztak haza azzal a céllal, hogy megteremtik Magyarországon a világörökség részét képző német „Brotkultur” alapjait.  A JÓkenyérnél a hagyományos búzakovász mellett rozskovászt és teljes kiőrlésű búzából és rozsből készült kovászt is használnak, amihez a gabonát saját malmukban, frissen őrlik. Ez biztosítja kenyereik frissességét és ízét.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

Ludwig & Mentesi Kft.
2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Búzaliszt
olívabogyó zöld
búzakovász
Ivóvíz
Tengeri só
Élesztő

Tápérték: 100 g

Energia1098 kJ/260 kCal
Zsír2.5 g
amelyből telített zsírsavak0.52 g
Szénhidrát48.8 g
amelyből cukor1.3 g
Fehérje4 g
8.5 g
Élelmi rost2.49 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Szójabab
Tej
Diófélék
Zeller
Szezámmag
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.