St. Andrea
St. Andrea Akutyafáját Cuvée 2022
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
St. Andrea Akutyafáját Cuvée 2022
Ha van nyári vörösbor – márpedig van – akkor Gyuriék Akutyafájátja ilyen. Kékfrankosból és Oportóból keresztezett blauburger alap, mellette Kékfrankos, Pinot noir és Turán izgalmas virágai, fűszerei. Illatos, fűszeres, zamatos bor fekete gyümölcsökkel, több annál, amit a vidám címke ígér. Jó savú, hosszú.
Jellemzők
- Száraz vörösbor.
- 13%-os alkoholtartalmú.
- Egri borvidékről.
- 2022-es évjáratú.
- Ajánljuk marha- és borjúhús, étcsokoládé mellé.
Leírás
Száraz vörösbor.
Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Termelői információ
A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnének a termőhelyeik egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelnek borvidékük hagyományos fajtáira, mint az Olaszrizling, a Hárslevelű, a Furmint, a Kadarka és a Kékfrankos. Cáljuk megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. S így igyekszenek megérteni földi küldetésük lényegét.
Alapvetően két eredetvédett egri bor megtermelését tűzték ki célul, melyeket több kategóriában - classicus, superior, grand superior – állítanak elő. Fehér borokban az egri csillagra, vörös borok tekintetében pedig az egri bikavérre koncentrálnak. Fehérboraikat részben hagyományos fahordós erjesztéssel és érleléssel, másrészt tartályban erjesztve termelik meg. A fahordós érlelés 6-10 hónap.
A vörösborok héjon-erjesztését elsősorban nyitott kádakban kézi csömöszöléssel és körfejtéssel végzik, de fakácikat és acéltartályokat is használnak, ahol a maceráció körfejtéssel történik. A vörösborok érlelése fahordóban 12-30 hónap.
Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
szulfit |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |