Vivino szolgáltatás értékelése

St. Andrea

St. Andrea Akutyafáját Cuvée 2022

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
3 449 Ft 4 599 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

St. Andrea Akutyafáját Cuvée 2022

Ha van nyári vörösbor – márpedig van – akkor Gyuriék Akutyafájátja ilyen. Kékfrankosból és Oportóból keresztezett blauburger alap, mellette Kékfrankos, Pinot noir és Turán izgalmas virágai, fűszerei. Illatos, fűszeres, zamatos bor fekete gyümölcsökkel, több annál, amit a vidám címke ígér. Jó savú, hosszú.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • 13%-os alkoholtartalmú.
  • Egri borvidékről.
  • 2022-es évjáratú.
  • Ajánljuk marha- és borjúhús, étcsokoládé mellé.

Leírás
Száraz vörösbor.

Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ
A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnének a termőhelyeik egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelnek borvidékük hagyományos fajtáira, mint az Olaszrizling, a Hárslevelű, a Furmint, a Kadarka és a Kékfrankos. Cáljuk megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani  és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. S így igyekszenek megérteni földi küldetésük lényegét.

Alapvetően két eredetvédett egri bor megtermelését tűzték ki célul, melyeket több kategóriában - classicus, superior, grand superior – állítanak elő. Fehér borokban az egri csillagra, vörös borok tekintetében pedig az egri bikavérre koncentrálnak. Fehérboraikat részben hagyományos fahordós erjesztéssel és érleléssel, másrészt tartályban erjesztve termelik meg. A fahordós érlelés 6-10 hónap. 

A vörösborok héjon-erjesztését elsősorban nyitott kádakban kézi csömöszöléssel és körfejtéssel végzik, de fakácikat és acéltartályokat is használnak, ahol a maceráció körfejtéssel történik. A vörösborok érlelése fahordóban 12-30 hónap.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

szulfit

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.