Pannonhalmi
Pannonhalmi Főapátság Tricollis Fehér 2022 13%
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A visszaváltható csomagolás miatt a termék megvásárlása esetén plusz 50Ft kerül számlázásra.
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Pannonhalmi Főapátság Tricollis Fehér 2022 13%
A Pannonhalmi Főapátság miseborának új címkéje a rozéról már ismerős lehet, a főmotívum ezesetben is a Főapátság épülete, csak más perspektívából. A Tricollis továbbra is három dűlő (Széldomb, Tavaszó és Babszökő), illetve három fajta: Olaszrizling, Rajnai rizling és Fűszeres tramini karakterét ötvözi. A két rizling neutrális illatait és jó szerkezetét szépen egészíti ki a tramini. Illatban szőlővirágos, rózsavizes jegyekkel, mellette fehér virágokkal, rezedával, őszibarack és narancshéj illattal. Kortyban zsenge, finoman pezsgő savérzettel, gazdag és lédús ízközéppel, hosszan fanyar lecsengéssel.
Jellemzők
- Száraz fehérbor.
- 13%-os alkoholtartalmú.
- Pannonhalmi borvidékről.
- 2022-es évjáratú.
- Ajánljuk aperitifként, zöldségköretek, sült és főtt fehér húsokhoz mellé.
Leírás
Védett eredetű száraz fehérbor.
Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó. 10-12°C-on fogyasszuk.
Termelői információ
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el. A szőlő feldolgozásához illetve a bor érleléséhez tájba illő, a domborzati viszonyokat jól kihasználó komplexum épült, amely lehetővé teszi, hogy a Pincészetbe látogatók teljes betekintést nyerhessenek a borászati munkába és annak eredményeibe.
A fajtaszerkezetnek megfelelő pincetechnológia évente több mint 300.000 palack minőségi bor készítésére alkalmas. Olyan rendhagyó borászati eljárást vezettek be, amely alkalmazott szőlőfajtáik magas minőségi potenciálját a legteljesebb mértékben megőrzi. Ennek alapja a négyszintes feldolgozó-épület, ahol lehetőség nyílik a gravitációs anyagmozgatásra. A fehérszőlő mustja a temperált korrózióálló acél erjesztőtérbe kerül, a kékszőlő erjedését fakádak és szabályozható hőmérsékletű fémtartályok szolgálják, a kierjedt vörösborok érlelésére pedig a hegy belsejébe nyúló pinceágak állnak rendelkezésre, de egyes fehérborok is ott érlelődnek kisfahordóban.
Tárolás
7-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.
Forgalmazó
Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
olaszrizling |
rajnai rizling |
fűszeres tramini |
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |