Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
A legjobb módszer a párolás

A legjobb módszer a párolás

 

Legalábbis, ha egészséges, magas tápanyag- és vitamintartalmú, teljes értékű otthon készített babafalatokról és babamenü kínálatról van szó. Ehhez azonban nem feltétlenül van szükség a legütősebb high-tech konyhai masinára: egészen egyszerű, hagyományos és olcsó módszerekkel is elkészíthetjük a finom falatokat a kicsi számára.

 


Párolás eredetileg


A közhiedelemmel ellentétben a gőzben főzés - tehát az, amit manapság párolásnak szokás hinni - és a párolás nem ugyanaz a folyamat. Eredetileg ugyanis a párolás során a felhasznált alapanyagot először puhulásig főzik, majd ezt követően sütik vagy zsiradékban pirítják és aztán folyadékkal öntik fel. Meglepő, ugye?

 


Párolás manapság


A mai köznyelv párolásként említ minden olyan konyhai folyamatot, melynek során a kiválasztott alapanyagot vízgőzben készítik enyhén vagy teljesen puhára. Ehhez többféle módszer létezik:


- a fazékban párolás, melynek során a kicsi számára fenntartott edény aljára kevés vizet teszünk majd a zöldségeket, alapanyagokat ebben pároljuk;


- üveg vagy fém párolóedény használata, mely kivehető párolóbetétje által segíti elő a hatékony és gyors párolást;


- párolás párolóbetéttel, melynek előnye, hogy a többféle méretben beszerezhető betét segítségével a már meglévő edényeinket használhatjuk a kicsi finomságainak elkészítéséhez;


- párolás sütőzacskóban, melyet a környezettudatosság jegyében rendszeres használatra nem javaslunk, illetve


- párolás párológép segítségével, mely módszer előnye, hogy könnyen, gyorsan, pontosan az elvárásainknak megfelelő módon készülnek a finom falatok. Igaz ugyanakkor, hogy egy-egy készülék beszerzése akár komoly kiadással is járhat.

 

 

Tippek pároláshoz


A párolás nagyon könnyen kivitelezhető, egyszerű elkészítési módja a bababarát ételeknek. Elég csak néhány nagyon egyszerű lépést betartanunk és az eredmény mindig tökéletes. Ezek közül az első, hogyha különféle keménységű alapanyagokat akarunk párolni, akkor mindig tartsuk szem előtt az egyes zöldségek, gyümölcsök, húsok sajátosságait! 


Megtehetjük például, hogy az alapanyagokat azonos méretűre vágjuk, majd a párolást a legkeményebb zöldséggel kezdjük és szakaszosan adjuk a keverékhez a további párolnivalókat. Egy másik lehetséges módszer az egyszerre párolás, mely esetben azonban a könnyen-gyorsan puhuló zöldségeket nagyobb, míg a lassan-nehezen puhuló zöldségeket kisebb darabokra érdemes szeletelni. Fontos továbbá az időfaktor: ha túl sokáig pároljuk a zöldségeket, akkor a teljes eljárás felesleges, hiszen épp az értékes tápanyagok és vitaminok vesznek el a finomságokból. 


Ezzel együtt is, a párolás anya-, baba- és BLW-barát módszer, melyet főleg akkor érdemes követnünk, ha a folyamat végére harapható, puha, de kézzel nagyon könnyen össze nem nyomható zöldség darabokat szeretnénk kapni.