Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 darab (gömb)cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg hajdina
  • Egy konzervnyi fehér bab
  • 5 szem aszalt paradicsom
  • Egy maréknyi friss bazsalikomlevél
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A hajdinát odatesszük főni: ehhez az alaposan, többször, meleg vízben átöblített hajdinát másfél-kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 15 alatt puhára főzzük.
  • 2Előkészítjük a cukkinit is: a szárát levágjuk és egy karalábévájó vagy kiskanál segítségével a magokat kiszedjük a belsejéből. (Ha normál cukkinivel dolgozunk, hosszában vágjuk fel és kis csónakot formázunk belőle, ahogy kivájjuk a magos részét.)
  • 3A hagymákat felaprítjuk és serpenyőben, kis olívolajon megpároljuk. Ehhez adjuk a lecsöpögtetett babot és az apróra vágott aszalt paradicsomot, friss bazsalikomlevelet.
  • 4A babos alaphoz keverjük a megfőtt hajdinát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • 5Ezzel a hajdinás-babos töltelékkel töltjük meg a cukkiniket és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  • 6Balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön. Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod! Instagram: @_bgabka_

HOZZÁVALÓK