




Kapos Ternero
Kapos Ternero Csevapcsicsa
kb. 0,5 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 3 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
A csevapcsicsa (más néven csevap vagy csevapčići) egy hagyományos balkáni étel, amely főként Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és más délszláv országokban népszerű. Ez az étel apró, kolbászkaszerű húspogácsákból áll, amelyeket általában grillezve készítenek el. A csevapokat forró grillen vagy parázson sütik meg, gyakran forgatva, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön meg. Az ideális grillezési idő 5-10 perc, attól függően, hogy milyen vastagra formázták őket.
A csevapcsicsa eredete a Balkán-félszigetre nyúlik vissza, ahol a török hódoltság alatt a török kebabok hatására alakult ki. Az évek során a balkáni népek saját ízlésükre formálták az ételt, amely mára a régió egyik legkedveltebb grillétele lett. A csevapcsicsa nemcsak ízletes, hanem kulturális jelentőséggel is bír a balkáni országokban, és gyakran fogyasztják családi összejöveteleken és ünnepi alkalmakon.
Termelői információ
Cégük 1992-ben alakult, egy kis vágóhíd üzemeltetőjeként, mely ezután dinamikusan fejlődött. Az évek során a cég specializálódott a borjú, bárány és juh vágás irányába. Üzleti stratégiájuk fontos eleme a belföldi piacon a borjú- és juhhús fogyasztás növelése, valamint az exportpiacok bővítése.
Az utóbbi évek fejlesztéseinek eredménye a prémium termékek. A skin és védőgázban csomagolt húsok (érlelt és fűszerezett) gyártását a fogyasztói igények hívták életre. A normál vágás mellett rituális vágás is történik, mind „halal”.
Forgalmazó
Supp.li Kft.
1173 Budapest, Strázsahegyi dűlő 7.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
E500 - Nátrium-karbonátok | |
E331 - Nátrium-citrátok | |
E621 - Mononátrium-glutamát | |
E300 - L-aszkorbinsav | |
Borjú hús | 70 % |
Juh hús | 30 % |
Ivóvíz | |
jódozatlan étkezési só | |
Fűszerek | |
Savanyúság szabályozó anyag | |
Ízfokozó | |
füstaroma | |
Fokhagyma |
Tápérték: 100 g
Energia | 925 kJ/221 kCal |
Zsír | 14.7 g |
amelyből telített zsírsavak | 5.2 g |
Szénhidrát | 6.25 g |
amelyből cukor | 3.8 g |
Fehérje | 17.5 g |
Só | 1.6 g |
Élelmi rost | g |