Három Tarka Macska

Három Tarka Macska Csokis croissant

70 g
999 Ft 14 271 Ft/kg
Elérhető minden nap 10:30

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

30+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Három Tarka Macska Csokis croissant

Csokis croissantukban mennyei vajas és selymes csokis leveles tészta rétegek váltják egymást és ölelik körbe a szuper könnyű, levegős croissant közepén lévő fincsi belga csokirudat. Az eredeti francia receptet követve, prémium francia vajjal és holland kakaóporral készítik.

Tudtad-e?

A legismertebb verzió az, hogy először Bécsben készítettek croissant, a török ostrom leverésének ünneplésekor, a hold alak pedig a törökök zászlaját szimbolizálja, mivel a “croissant” szó szerint „növekvő holdat” jelent .
A magyar pékek szerint azonban a croissant akkor született, mikor a XVII. században a török vissza akarta foglalni Budát. Az oszmán sereg megpróbált betörni az elbarikádozott királyi városba, ám a magyarok elkeseredetten védekeztek. Ekkor a félhold harcosai cselt eszeltek ki: éjszaka alagutat ástak, hogy a városfal alatt jussanak be.  Az éj leple alatt közeledő törökökre az épp műszakukat teljesítő pékek, a harangok félreverésével figyelmeztették a lakosságot . Ezzel megakadályozták, hogy a törökök bevegyék Budát. A diadal jeléül ezután a török zászló félhold alakjára formázott a leveles tésztát sütöttek a város lakóinak. Bár ez a legenda nélkülöz minden valóságalapot, azért a croissant egy kicsit a miénk is…:)
Bécsben is nagy népszerűségnek örvendett és Franciaországba az osztrák születésű Marie Antoinette – Mária Terézia lánya – jóvoltából került, aki odavolt ezért a különleges péksüteményért.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, száraz, sötét helyen tartandó.

Termelői információ

A Három Tarka Macska kézműves pékségben 2017 tavasza óta várják vendégeiket a legjobb alapanyagokból készült kenyereikkel, péksüteményeikkel, szendvicseikkel és specialty kávéikkal. Elsősorban kézműves pékségnek vallják magukat, baguette-ük, croissant-uk és a náluk kapható kenyerek egy része francia tradicionális recept alapján készül.
A Három Tarka Macskában abban hisznek, hogy az egészséges, ízben gazdag kenyerek és pékáruk készítése a kiváló minőségű alapanyagoknál kezdődik. Ezért minden kenyerük és péksüteményük készítésekor prémium minőségű francia lisztet és vajat használnak. Adalékmentes lisztjeik a Bourgeois francia malomból érkeznek, mely Párizstól 80 kilométerre található és sajátossága, hogy garantáltan csak kézműves pékségeknek adnak el liszteket és mindig kiváló alapanyagokból dolgoznak. A gabonát kizárólag a malom környékén élő gazdáktól vásárolják, hitvallásuk szerint ők az igényes pékekért vannak. A pékség elindulása előtt különböző malmok lisztjeit próbálták és a Moulins Bourgeois lisztjei bizonyultak számukra a legjobb választásnak ahhoz, hogy folyamatosan ugyanazt a magas minőséget tudják képviselni.

Kiváló francia és magyar pékekkel dolgoznak, akik minden terméküket kézzel készítik saját műhelyükben, kenyereik és péksüteményeik az ő tudásukat dicsérik. Azt vallják, hogy az igazán jó kenyér elkészítéséhez időre van szükség. Ezért az összes kenyerük lassú érleléssel készül, így a minőségi lisztek zamatát átveszi a tészta, és az ízek kibontakoznak a kisült kenyerekben. Semmilyen adalékanyagot nem használnak, mert ami igazán jó, ahhoz nem kell.
Francia baguette, croissant, csokis párna, kakaós csiga, briósok, kézműves kenyerek, szendvicsek, kávé, teák..sok-sok minőségi finomság vár Rád, próbáld ki!

Forgalmazó

Három Tarka Macska Kézműves Pékség
1132 Budapest Victor Hugo utca 11.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Búzaliszt
víz
Tej
Cukor
Vaj
Élesztő
Tojás
Kakaópor
Étcsokoládé

Tápérték: 100 g

Energia2083.06 kJ/499.93 kCal
Zsír28.57 g
amelyből telített zsírsavak18.45 g
Szénhidrát52.8 g
amelyből cukor9.62 g
Fehérje7.96 g
1.54 g
Élelmi rost1.64 g

Allergének

Glutént tartalmazó gabonafélék
Tojás
Tej
Nyomokban tartalmazhat:
Földimogyoró
Diófélék
Szezámmag
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.