Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Kérdéses összetevők a babakozmetikumokban


A kozmetikai ipar több olyan összetevőt használ, amelyek ártalmatlanságáról megoszlanak a vélemények és velük kapcsolatban napvilágot láttak már a szervezetre gyakorolt káros hatást bizonyító, de azt cáfoló adatok is.


Mivel én a természetes, natúrkozmetikumokkal való bőrápolás mellett vagyok, így én nem csak babáknál, hanem gyermekkorban és felnőttkorban is javaslom a következő összetevőket tartalmazó kozmetikumok kerülését:

- parabének 

- BHT

- ásványi olajok 

- nátrium-laurylszulfát

- szintetikus szín- és illatanyagok

- szintetikus tartósítószerek

- bórsav, borax


Ezek az anyagok idegenek a bőr számára, ezért alkalmatlanok a finom bababőr ápolására, ráadásul mindegyiknek van a bőr számára értékesebb alternatívája. 

 

 

A babák bőre még nagyon vékony, áteresztő, így teljesebben szívódnak fel  a bőrrel érintkező anyagok, ezért igényel nagyobb odafigyelést bőrük ápolása.


Az ásványi olajok, paraffin, vazelin eltömíti a bőr pórusait, ezért nem tud lélegezni. Rövidtávon úgy érezzük, hogy jól hidratált tőle a bőrünk, mert teljesen elfedi a bőrt, nem jut ki nedvesség a bőrből, ezért hidratált marad. Hosszútávon ezek az anyagok azzal, hogy nem engedik lélegezi a bőrt, kedvezőtlenül befolyásolják annak állapotát.


A bórsavval és borax-szal leggyakrabban popsikrémekben találkozhatunk. Enyhe fertőtlenítő, gombaellenes hatása miatt használják. Hosszú távon, rendszeresen, helytelenül magas adagban használva azonban kedvezőtlen hatással lehet az ivarszervekre. Kerüljük az olyan popsikrémeket, melyek boraxot vagy bórsavat tartalmaznak.


A parabéneket a krémek tartósítására használják. Rendkívül irritatív, korszerűtlen anyagok, amelyekre nagyon gyakori az allergiás reakció. 


Az SLS (sodium laurylsulfat, nátrium-laurilszulfát) egy tisztító hatású, úgynevezett tenzid. Tisztító aktivitása magas, túlzásba vitt használata ezért megbonthatja a bőr normál flóráját és kémhatását. Emellett nagyon gyakori vele szemben az allergiás reakció.


A szintetikus illatanyagok gyakran okoznak irritációt és a babák idegrendszerének sem tesznek jót.