• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Első napsugarak - fényvédelem gyermekkorban

Első napsugarak - fényvédelem gyermekkorban

 

A gyerekkor nagy élménye a szabadban eltöltött idő, hosszú séták, kirándulások a családdal és a közös játék a pajtásokkal. Hozzájárul a gyerekek immunrendszerének fejlődéséhez, fontos a mozgásfejlődésük szempontjából is és társas kapcsolataik alakulására, lelki egészségük fenntartására is jó hatással van.

A nyári időszakban külünösen sok időt töltünk a szabadban, esetleg vízparton. Örülünk a nyárnak és a napsütésnek, mert jót tesz hangulatunknak és hozzájárul a szervezet D-vitamin szintéziséhez is, ugyanakkor figyelmet kell fordítanunk a saját és gyermekünk bőrének védelmére, ápolására az ilyenkor magas UV-sugárzás miatt.

 

 

A gyerekek bőre különbözik a felnőttekétől:

- Bőrük vékonyabb, a szaruréteg sejtjei lazábban kapcsolódnak, a védelmi funkciója kevésbé érett, ezért gyorsabban és teljesebben szívódnak fel különböző anyagok a bőrükön keresztül.

- A melanin (a bőrünk színét adja, a pigmentációért felelős anyag) termelő sejtjeik még kevésbé aktívak, ezért az UV-sugárzással szemben is érzékenyebbek. A melanin véd a napégéstől.
 

A következőkre mindig figyelj!

- Soha ne tedd ki gyermeked közvetlen napfénynek

- Csökkentsd minimálisra a napon töltött időt a 11-15 óra közötti időszakban, mivel ilyenkor a legnagyobb intenzitásúak az UV-sugarak

- Használj sűrű szövésű vagy UV-védelemmel ellátott, de jól szellőző ruházatot

- Védd gyermeked napkalappal, napszemüveggel

- Étkezéssel és a folyadékfogyasztással is óvhatod bőrötöket: karotinoidokban gazdag (piros, sárga, narancssárga) zöldségek és gyümölcsök erősítik a bőr természetes védelmi funkcióját. Figyelj a megfelelő mennyiségű, tiszta víz fogyasztására.

- Ajánlott a bőr fokozatos naphoz szoktatása

- Használj naptejet

 

 

Milyen típusú fényvédőt válasszunk?

A krémben lévő fényszűrő alapján megkülönböztetünk kémiai és fizikai fényszűrőt tartalmazó terméket. A kémia fényszűrőt tartalmazó napkrémek a bőr mélyebb rétegeibe jutnak, kémiai szerkezetüknek köszönhetően képesek elnyelni az UV-sugarakat. A fizikai vagy ásványi fényszűrőt tartalmazó napkrémek viszont nem szívódnak fel, a bőr felszínén maradnak és visszaverik vagy szétszórják az UV-sugarakat, ezáltal megakadályozzák, hogy a bőrbe hatoljon. Ebből következik, hogy a fizikai fényvédők biztonságosabbak. Gyógyszertárakban, bioboltokban és drogériákban is megtalálhatók ilyen típusú naptejek. Ezt "Mineral” vagy „fizikai fényvédőt tartalmaz” kifejezésekkel jelölik a gyártók. A fényszűrőn kívül érdemes figyelmet fordítani a többi összetevőre is. Legjobb, ha olyan készítményt választunk, amely természetes összetevőkből áll.

A fizikai vagy ásványi szűrőket tartalmazó naptejek nagy része újszülött kortól használható, a legbiztonságosabb azonban, ha fél éves korig egyáltalán nem visszük napra gyermekünket.

 

Ne feledkezz meg nap végén a hidratálásról és regenerációról!

A napsugárzás igénybe veszi a bőrünket, ezért fontos annak regenerálása. Egy kellemes, vízparton töltött nap végén fontos, hogy a zuhanyzás alkalmával jól megtisztítsuk bőrünket és egy értékes növényi hatóanyagokban gazdag testápolót válasszunk bőrünk ápolására.

Ideális erre a célra a SHEDO Testápoló száraz bőrre (levendula-narancs), mert összetevőinek köszönhetően jól hidratálja és táplálja bőrünket.