Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Ajándéktippek a babának

Ajándéktippek a babának

Az első közös karácsony hatalmas élmény az egész családnak, ezért aztán természetes, hogy a friss szülők és nagyszülők izgatottan keresik a tökéletes karácsonyi ajándékot a kicsinek akkor is, ha ő valójában semmire sem fog emlékezni az egészből.

Ilyenkor a számos tündéri meglepetés, plüss, pihe-puha babatakaró és ezredik zenélő okosjáték mellett érdemes a hétköznapok praktikus kiegészítőire is gondolni, hiszen a család számára az ilyen kellékek beszerzése a legnagyobb segítség.

 

Tuti tipp anyukáknak: ajándéklista

Gyakori, hogy a családban néma csend honol úgy november 30-ig, december 1-től azonban a nagyik, a keresztszülők, a közeli és távoli barátok szinte egyszerre érdeklődnek, mivel lephetnék meg a kicsit. (És lássuk be, ez még a jobbik eset, mert így van rá némi remény, hogy képesek leszünk hatni rájuk!)

Ilyenkor a legtöbb anyuka kétségbeesik, hiszen egyszerre nyolc-tíz épkézláb ötlettel kell(ene) előállnia. Hogy ez ne okozzon gondot, célszerű folyamatos ajándéklistát vezetni a telefon jegyzetei között vagy online. Így valahányszor kell egy tuti ötlet, már van is hova nyúlni - és a lista a gyerkőc életkorának változásával folyamatosan bővíthető.

 

Hasznos ajándéktippek a babának

Bár mindenki arra vágyik, hogy olyan ajándékkal járuljon hozzá a kicsi első ünnepéhez, amiről aztán majd egy életen át hallgathatja, hogy az a Manci nénitől, ez meg a Feri papától van, a leghasznosabb ajándék a pelenka. Nem maradandó, az igaz, de használjon a család akár eldobható, akár mosható változatot, drága és elengedhetetlen.

Pro tipp: Mindig kérdezzük meg a szülőket a bevált márka pontos típusáról, a méretről és a kiegészítő termékek - nedves popsitörlő, popsikrém stb. - fajtájáról. Ennek hiányában az ajándékból ugyanis könnyen rémálom válik a szülők számára, hiszen úgy kell megszabadulni a kapott meglepetéstől, hogy az ajándékozó ne szerezzen róla tudomást.

Emellett az is nagyon praktikus lehet, ha a kisbaba következő három-hat hónapjára szerzünk be olyan kiegészítőket, amiket a szülők így is, úgy is megvásárolnának. Egyeztessünk az anyukával a vágyott kiskanalakról, pürétartókról, baba evőeszközökről, poharakról, kulacsokról, étkészletekről és mellénykékről. Ezek a must have darabok, különösen ha valódi minőséget keresünk, kiváló ajándékok az ünnepekre.

 

 

Ötletek nagyobb gyerekeknek

Gyakorló anyukaként fontosnak tartom, hogy a gyerekeket az online tértől a lehető legtovább tartsuk távol, de azt is tudom, hogy ez sokszor szinte kivitelezhetetlen. A digitális tartalomfogyasztás, valamint a korosztályos közösség viszont elkerülhetetlenül oda vezet, hogy a gyerekek különféle slágertermékekre vágynak akkor is, ha valójában semmi szükségük nincsen rájuk.

Ilyen esetekben döntést kell hoznunk arról, hogy a saját nevelési elveink ellenében teljesítjük a gyerekek kívánságát vagy a gyerekek kívánságai ellenében döntünk-e az általunk preferált ajándékok mellett. Hasznos lehet, ha az ismert ajándékozási metódust követve a gyerekeket öt ajándékkal lepjük meg: egy olyannal, amilyenre vágyik, egy olyannal, amire szüksége van, egy ruhadarabbal, amit viselhet, egy könyvvel, amit olvashat és valamivel, amire nagyon-nagy szüksége van, csak még ő sem tud róla. (Ez utóbbi a legnehezebb, ugyanakkor legizgalmasabb feladat.)

 

Nálunk évek óta a társasjátékok, puzzle-ök és kreatív fejlesztőjátékok a legnépszerűbbek, így ezeket minden korosztály számára nagy szeretettel ajánlom!