Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A MÁKOS-CITROMOSHOZ

  • 80 g kókuszreszelék
  • 20 g darált mák
  • 4 evőkanál KITCHIN kókuszolaj (olvasztva)
  • 3 evőkanál zsíros, legalább 20-22%-os kókusztejszín vagy kókuszkrém
  • 4 evőkanál növényi szirup (pl. agavé vagy rizs, ízlés szerint)
  • 1 evőkanál citromlé
  • citromhéj (ízlés szerint)

HOZZÁVALÓK A PISZTÁCIÁSHOZ

  • 80 g kókuszreszelék
  • 20 g YUTTO hántolt natúr pisztácia darálva
  • 4 evőkanál olvasztott KITCHIN kókuszolaj
  • 2 evőkanál zsíros, legalább 20-22%-os kókusztejszín vagy kókuszkrém
  • 4 evőkanál növényi szirup (pl. agavé vagy rizs, ízlés szerint)
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • A közepébe 1-1 egész pisztácia (opcionális) és darált pisztácia a hempergetéshez

MÁKOS-CITROMOS VERZIÓ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1
    A kókuszgolyók most két különleges változatban érkeznek, mindkét golyó remek választás, ha valami gyorsan elkészíthető, de egészségtudatos édességre vágyunk. A mákos-citromos golyók a frissességet és a tápláló energiát kínálják.
  • 2
    Egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, a darált mákot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a növényi szirupot, a citromlevet, az olvasztott kókuszolajat és a kókuszkrémet, jól összekeverjük, amíg masszává áll össze. Formázás előtt hűtőben pihentetjük 10 percig. Nedves kézzel golyókat formázunk belőle, és kókuszreszelékben meghempergetjük.

PISZTÁCIÁS VERZIÓ ELKÉSZÍTÉSE

  • 1
    A pisztáciás golyók a gazdag, enyhén sós ízvilágukkal varázsolnak el. Elkészítés: 10-15 perc.
  • 2
    Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a kókuszreszeléket és a darált pisztáciát. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat, a kókuszkrémet, a növényi szirupot és a vaníliát. Jól összedolgozzuk, amíg masszává nem áll össze.
  • 3
    Formázás előtt pár percre a hűtőbe tesszük, majd kis golyókat formálunk belőle, ízlés szerint egy szem egész pisztáciát is tehetünk a közepébe. Darált pisztáciában vagy kókuszreszelékben meghempergetjük, hűtve tároljuk.
  • 4
    Mentes Anyu tippje: „Ezek a pisztáciás kókuszgolyók nemcsak elképesztően finomak, hanem gyönyörűek is – igazi „Wow, ezt te készítet­ted?”-pillanatot hoznak, ha gasztroajándékba szánod őket. Hempergesd a golyókat váltakozva darált pisztáciába, kókuszreszelékbe és akár egy kevés ehető virágsziromba (például szárított rózsaszirom vagy búzavirág) – így minden darab egy kicsit más lesz, mégis harmonikusan mutat­nak majd egymás mellett. Tedd őket apró papírkapszlikba vagy egy kis újrahasznosítható üvegbe, és köss a tetejére natúr spárgát vagy selyemszalagot.”
  • 5
    Forrás: Mentes Anyu expressz szakácskönyve. Fotó: Nemes Gábor
Nemes Dóra (Mentes Anyu)
Nemes Dóra újságíró, szerkesztő és a Mentes Anyu-közösség megálmodója. Mindenekelőtt háromgyerekes anyuka.

HOZZÁVALÓK A MÁKOS-CITROMOSHOZ

HOZZÁVALÓK A PISZTÁCIÁSHOZ