Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 db tojás
- 50 g skyr (vagy zsírszegény görög joghurt)
- 50 ml mandulaital vagy tej
- 30 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
- csipet só
- vanília ízlés szerint
- édesítőszer ízlés szerint
- kb. 5 g vaj vagy kókuszolaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tojást szétválasztjuk. A sárgáját a skyr joghurttal, a tejjel, a liszttel, a sóval, a vaníliával és az édesítővel csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.
- 2Egy serpenyőben felhevítjük az általunk választott zsiradékot, majd beleöntjük a tésztát, és közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amikor megsült, két falapáttal darabokra tépjük, és még forrón tálaljuk.
- 3Tetejére kerülhet friss málna, chia magos málnalekvár esetleg egy kis poralapú édesítő/cukor.

Lőrincz Eszter
Az egészséges életmód számomra nem tiltásokról, hanem izgalmas lehetőségekről szól. Dietetikusként nap mint nap segítem pácienseimet abban, hogy megtapasztalják: a tudatos táplálkozás nem unalmas, hanem színes, változatos és finom!
