Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 db tojás
  • 50 g skyr (vagy zsírszegény görög joghurt)
  • 50 ml mandulaital vagy tej
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt vagy zabpehelyliszt
  • csipet só
  • vanília ízlés szerint
  • édesítőszer ízlés szerint
  • kb. 5 g vaj vagy kókuszolaj a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tojást szétválasztjuk. A sárgáját a skyr joghurttal, a tejjel, a liszttel, a sóval, a vaníliával és az édesítővel csomómentesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.
  • 2
    Egy serpenyőben felhevítjük az általunk választott zsiradékot, majd beleöntjük a tésztát, és közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amikor megsült, két falapáttal darabokra tépjük, és még forrón tálaljuk.
  • 3
    Tetejére kerülhet friss málna, chia magos málnalekvár esetleg egy kis poralapú édesítő/cukor.
Lőrincz Eszter
Az egészséges életmód számomra nem tiltásokról, hanem izgalmas lehetőségekről szól. Dietetikusként nap mint nap segítem pácienseimet abban, hogy megtapasztalják: a tudatos táplálkozás nem unalmas, hanem színes, változatos és finom!

HOZZÁVALÓK