12 darab
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ
- 250 ml tej
- 120 g vaj
- 150 g finomliszt
- Csipet só
- 4 tojás
HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ
- 500 g tehéntúró
- 150 ml 20%-os tejföl
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 1 mk vanília őrlemény
- Ízlés szerint gyümölcs
AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET
- Tejszínhab a fánkok tetejére
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Melegítsd fel a tejet, add hozzá a vajat, a csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett mehet hozzá a liszt, amivel keverd csomómentesre. Akkor jó, amikor a tészta már elválik az edény falától. Ezt követően még 2-3 percig kevergesd, majd vedd le a tűzhelyről és pár percet hagyd hűlni, hogy ne legyen forró a tészta, mikor hozzátesszed a tojásokat.
- 2Amikor kicsit hűlt, egy elektromos habverő segítségével, egyenként keverd hozzá a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan dolgozd ki, majd kanalazd a kivajazott, kilisztezett muffin formába a tésztát.
- 3Sokan habzsákból adagolják a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, de ez a muffin formás sütés egy tuti módszer, így biztosan nem fog szétfolyni a tészta és szép formája lesz, szóval aki biztosra akar menni, annak ez ajánlott.
- 4190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 18-20 perc alatt süsd készre a fánkokat. Fontos, hogy sütés közben ne nyisd ki az ajtót, hogy ne essen össze a tészta, és hogy a sütő aljába, egy hőálló tálba tegyél vizet, hogy sütés közben gőzöljön.
- 5Amíg sül a tészta, keverd ki a krémet, ami semmi extra, a hozzávalókat egy villa segítségével keverd össze.
- 6A megsült és kihűtött fánkok tetejét vágd le, töltsd be a krémet, helyezd vissza a “kalapjukat” és szórd meg porcukorral vagy ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatsz rá.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 130 perc + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!