Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 250 ml tej
  • 120 g vaj
  • 150 g finomliszt
  • Csipet só
  • 4 tojás

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

  • 500 g tehéntúró
  • 150 ml 20%-os tejföl
  • 100 g porcukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 mk vanília őrlemény
  • Ízlés szerint gyümölcs

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Melegítsd fel a tejet, add hozzá a vajat, a csipet sót, majd folyamatos kevergetés mellett mehet hozzá a liszt, amivel keverd csomómentesre. Akkor jó, amikor a tészta már elválik az edény falától. Ezt követően még 2-3 percig kevergesd, majd vedd le a tűzhelyről és pár percet hagyd hűlni, hogy ne legyen forró a tészta, mikor hozzátesszed a tojásokat.
  • 2Amikor kicsit hűlt, egy elektromos habverő segítségével, egyenként keverd hozzá a tojásokat, minden egyes tojás után alaposan dolgozd ki, majd kanalazd a kivajazott, kilisztezett muffin formába a tésztát.
  • 3Sokan habzsákból adagolják a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, de ez a muffin formás sütés egy tuti módszer, így biztosan nem fog szétfolyni a tészta és szép formája lesz, szóval aki biztosra akar menni, annak ez ajánlott.
  • 4190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 18-20 perc alatt süsd készre a fánkokat. Fontos, hogy sütés közben ne nyisd ki az ajtót, hogy ne essen össze a tészta, és hogy a sütő aljába, egy hőálló tálba tegyél vizet, hogy sütés közben gőzöljön.
  • 5Amíg sül a tészta, keverd ki a krémet, ami semmi extra, a hozzávalókat egy villa segítségével keverd össze.
  • 6A megsült és kihűtött fánkok tetejét vágd le, töltsd be a krémet, helyezd vissza a “kalapjukat” és szórd meg porcukorral vagy ízlés szerint olvasztott csokoládét is csorgathatsz rá.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 130 perc + sütési idő
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ