Buy all ingredients right below the recipe
Hozzávalók - Pisztrángfilé gombaágyon sütve
- 4 szelet pisztráng filé
- 50 dkg gomba
- 10 dkg shii-take gomba
- 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- Fél citrom frissen facsart leve
- 3 szál újhagyma
- Olaj
- Ízlés szerint só
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy lábosban megolvasztom a vajat, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a citrom levét, kiforralom és félre teszem.
- 2A csiperkét megmosom, vastagabb szeletekre vágom. A shii-take gombának eltávolítom a szárát, a kalapját megmosom, majd nagyobb darabokra vágom. Az újhagymát vékony csíkokra szeletelem.
- 3Egy tepsit kikenek vajjal, belehalmozom a gombát, az újhagymát, összeforgatom, rászórom a shii-take gombát, a tetejére sorakoztatom a pisztrángszeleteket, sózom, meglocsolom a vajas-fokhagymás szósszal, a tetejére citromkarikákat teszek, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
- 115 perc + 30 perc sütési idő

Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!
