Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK A RAGUHOZ
- 200 g shiitake gomba
- 250 g csiperke gomba
- 500 g libamell
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- friss rozmaring
- 200 g előfőzött gesztenye
- 250 ml habtejszín
- 100 g bébispenót
- 1 ek. keményítő + kevés víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- borókabogyó ízlés szerint
- 350 g portobello gomba
HOZZÁVALÓK A NUDLIHOZ
- 1 kg (sárga) burgonya
- 400 g liszt
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
- 1A raguhoz száraz serpenyőn pirítsuk le a nagyobb darabokra vágott gombát és szedjük ki. A kisült levet ne öntsük ki!
- 2A gomba helyére mehet a szeletekre vágott libamell, ezt is pirítsuk körbe, majd szedjük ki.
- 3A kisült kacsazsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat, fűszerezzük és öntsük hozzá a gomba levét.
- 4Mehet vissza a serpenyőbe a liba és a gomba is.
- 5Mikor nagyjából elfőtt a folyadék, adjuk hozzá a gesztenyét és a habtejszínt.
- 6Miután felforrt, mehet bele a bébi spenót is, amit fonnyasszunk bele.
- 7Utolsó lépésként sűrítsük be a kevés vízben elkevert keményítővel.
- 8A nudlihoz gyúrjunk tésztát a héjában (opcionálisan) főtt, áttört burgonyából, lisztből, sóból és tojásból. ebből kb. 1 cm átmérőjű „kígyókat” nyújtsunk, szeleteljük ízlés szerinti hosszúságúra és tenyérrel formázzuk nudli alakúra.
- 9Gyöngyöző sós vízben 5 - 7 perc alatt főzzük készre, majd szűrjük le.
- 10A ragut a nudlira pakolva tálaljuk.

Mezősi Roxána (@anya_sut_foz)
Édesanya, hobbiséf, maratonfutó, ex-úszó és senior auditor.
