Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A RAGUHOZ

  • 200 g shiitake gomba
  • 250 g csiperke gomba
  • 500 g libamell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss rozmaring
  • 200 g előfőzött gesztenye
  • 250 ml habtejszín
  • 100 g bébispenót
  • 1 ek. keményítő + kevés víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • borókabogyó ízlés szerint
  • 350 g portobello gomba

HOZZÁVALÓK A NUDLIHOZ

  • 1 kg (sárga) burgonya
  • 400 g liszt
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A raguhoz száraz serpenyőn pirítsuk le a nagyobb darabokra vágott gombát és szedjük ki. A kisült levet ne öntsük ki!
  • 2
    A gomba helyére mehet a szeletekre vágott libamell, ezt is pirítsuk körbe, majd szedjük ki.
  • 3
    A kisült kacsazsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymákat, fűszerezzük és öntsük hozzá a gomba levét.
  • 4
    Mehet vissza a serpenyőbe a liba és a gomba is.
  • 5
    Mikor nagyjából elfőtt a folyadék, adjuk hozzá a gesztenyét és a habtejszínt.
  • 6
    Miután felforrt, mehet bele a bébi spenót is, amit fonnyasszunk bele.
  • 7
    Utolsó lépésként sűrítsük be a kevés vízben elkevert keményítővel.
  • 8
    A nudlihoz gyúrjunk tésztát a héjában (opcionálisan) főtt, áttört burgonyából, lisztből, sóból és tojásból. ebből kb. 1 cm átmérőjű „kígyókat” nyújtsunk, szeleteljük ízlés szerinti hosszúságúra és tenyérrel formázzuk nudli alakúra.
  • 9
    Gyöngyöző sós vízben 5 - 7 perc alatt főzzük készre, majd szűrjük le.
  • 10
    A ragut a nudlira pakolva tálaljuk.
Mezősi Roxána (@anya_sut_foz)
Édesanya, hobbiséf, maratonfutó, ex-úszó és senior auditor.

HOZZÁVALÓK A RAGUHOZ

HOZZÁVALÓK A NUDLIHOZ