Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál édes pirospaprika
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 1 csésze friss bazsalikom (vagy petrezselyem)
  • 300 g konzerv csicseriborsó (vízben), leöblítve és megszárítva
  • 400 g konzerv egész paradicsom
  • 4 db tojás
  • 1 csipet tengeri só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 50 g feta sajt
  • 200 g teljes kiőrlésű kovászos kenyér

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. Közepes lángon 5-10 percig pirítjuk, amíg megpuhulnak.
  • 2
    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a köményt, majd pár másodpercig pirítjuk, hogy kiengedjék az aromájukat. Ezután beletesszük a konzerv paradicsomot (villával kissé szétnyomkodva), és addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
  • 3
    Hozzáadjuk a leöblített csicseriborsót, sóval és borssal ízesítjük, majd még pár percig főzzük. A szószba négy kisebb mélyedést készítünk, és mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást.
  • 4
    A serpenyőt lefedjük, és alacsony lángon 6–8 percig főzzük, amíg a tojásfehérje megköt, de a sárgája még kissé lágy marad.
  • 5
    Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel illetve rámorzsoljuk a feta sajtot is.
Lőrincz Eszter
Az egészséges életmód számomra nem tiltásokról, hanem izgalmas lehetőségekről szól. Dietetikusként nap mint nap segítem pácienseimet abban, hogy megtapasztalják: a tudatos táplálkozás nem unalmas, hanem színes, változatos és finom!

HOZZÁVALÓK