Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 teáskanál édes pirospaprika
- ½ teáskanál őrölt kömény
- 1 csésze friss bazsalikom (vagy petrezselyem)
- 300 g konzerv csicseriborsó (vízben), leöblítve és megszárítva
- 400 g konzerv egész paradicsom
- 4 db tojás
- 1 csipet tengeri só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 50 g feta sajt
- 200 g teljes kiőrlésű kovászos kenyér
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a felkockázott kaliforniai paprikát. Közepes lángon 5-10 percig pirítjuk, amíg megpuhulnak.
- 2Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a köményt, majd pár másodpercig pirítjuk, hogy kiengedjék az aromájukat. Ezután beletesszük a konzerv paradicsomot (villával kissé szétnyomkodva), és addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
- 3Hozzáadjuk a leöblített csicseriborsót, sóval és borssal ízesítjük, majd még pár percig főzzük. A szószba négy kisebb mélyedést készítünk, és mindegyikbe beleütünk egy-egy tojást.
- 4A serpenyőt lefedjük, és alacsony lángon 6–8 percig főzzük, amíg a tojásfehérje megköt, de a sárgája még kissé lágy marad.
- 5Tálaláskor megszórjuk friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel illetve rámorzsoljuk a feta sajtot is.

Lőrincz Eszter
Az egészséges életmód számomra nem tiltásokról, hanem izgalmas lehetőségekről szól. Dietetikusként nap mint nap segítem pácienseimet abban, hogy megtapasztalják: a tudatos táplálkozás nem unalmas, hanem színes, változatos és finom!
