• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg durbincs filé
  • 1 kg szép kápia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • Bazsalikom
  • Snidling
  • Friss petrezselyem
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Halfilé

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A halfiléket tegyük 2 liter víz és 12 dkg só keverékébe 2 órára, majd vegyük ki és szárítsuk le sütés előtt.
  • 2A paprikákat egészben grillen, gázláng fölött, vagy forró sütőben süssük feketére, majd tegyük egy jól záródó dobozba, hogy a saját gőzében megpuhuljon a héja.
  • 3Ezután hámozzuk meg a paprikákat, dobjuk ki a csumájukat és a magokat és szeleteljük csíkokra.
  • 4A dresszinghez egy kanál citromlevet, egy kanál borecetet, 4 gerezd zúzott fokhagymát és két csipet sót, frissen tört feketeborsot, keverjünk el, majd adjunk hozzá 1 dl extra szűz olívaolajat és vágott zöldfűszereket.
  • 5Ezzel a dresszinggel öntsük le a hámozott, csíkokra vágott paprikát.
  • 6A halat szárítsuk le és forró serpenyőben süssük pirosra a bőrét, majd fordítsuk meg és húzzuk félre a tűzről, hogy a másik oldala is kapjon egy kis hőt, de ne készüljön túl.
  • 7A frissen sült halat tálaljuk a paprika salátával és friss zöldfűszerekkel.
Tip
Bármilyen halat használhatunk. A paprika saláta kiváló köret bármilyen grillezett ételhez és egy üvegben a hűtőben jó pár napig eláll.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD