• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 dl tejföl
  • Csipet cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 2 tk só
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg reszelt parenyica sajt
  • 10 dkg reszelt trappista sajt + szóráshoz
  • 1 tojássárgája a kenéshez

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A tejfölt összekeverem a cukorral és a morzsolt élesztővel.
  • 2A liszthez adom a sót, alaposan összekeverem, majd hozzáadom a vajat, elmorzsolom.
  • 3Amikor a vaj már szépen eloszlott a lisztben hozzáadom a reszelt sajtokat, az élesztős tejfölt és kidolgozom a tésztát.
  • 4Lisztezett deszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtom, lekenem a felvert tojássárgájával, ízlés szerint megszórom reszelt sajttal, tetszőleges méretű pogácsákat szaggatok és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom.
  • 5180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm.
  • 6A sütési idő sütőnként változhat és függ a pogácsák méretétől is. A sütés ideje alatt legyen a sütő aljában egy tűzálló tálban víz, hogy sütés közben párologjon, jót tesz a kelttésztának.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK