Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ

  • 600 g borjúhús
  • 1 db (kb. 150 g) hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db (kb. 100 g) zöldpaprika
  • 1 db (kb. 100 g) paradicsom
  • Bors
  • 1 kanál jófajta magyar fűszerpaprika
  • 1 csipet majoranna
  • 200 ml tejföl
  • 100 g zsír

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

  • 125 g liszt
  • 1 tojás
  • 200 ml tej
  • Csipet só
  • Csipet cukor
  • 100 ml szódavíz

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Tanyasi csirke
  • Sertés
  • Sajt

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A borjúpaprikáshoz a szokott módon pörköltalapot készítünk. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott, meghámozott paradicsomot is.
  • 2
    Ebben a pörköltalapban főzzük meg a borjúpaprikást, jó puhára, hogy később két villa segítségével szálaira tudjuk szedni a húst.
  • 3
    A fűszerpaprikát csak akkor adjuk hozzá, mikor majdnem kész van a hús, így szép piros lesz a végeredmény.
  • 4
    Amikor megfőtt a paprikás, kevés szafttal szálaira szedjük a húst, a többi szaftot pedig a tejföllel elkeverjük, ez lesz a szósz.
  • 5
    A palacsintát a szokott módon bekeverjük, megsütjük és a szaftos pörkölttel betöltjük.
  • 6
    A tejfölös szafttal tálaljuk.
Tip
A palacsintát sokan kirántják és tartármártással kínálják. Másik módszer, hogy egy tűzálló tálba sorakoztatva, a szafttal leöntjük, jóféle sajtot reszelünk rá és sütőben pirosra sütjük. Készülhet borjú helyett sertéshúsból vagy tanyasi csirkéből, kakasból is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK A BORJÚPAPRIKÁSHOZ

HOZZÁVALÓK A PALACSINTÁHOZ

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD