Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 230 g sima liszt + liszt a tészta kinyújtásához
  • 6 g sütőpor
  • 80 g vaj + vaj tálaláshoz (hűtött, sózatlan)
  • 130 ml langyos tej
  • Eperlekvár
  • 30 g cukor

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ

  • Sütőpapír

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra.
  • 2
    Öntsd bele a lisztet a robotgép táljába, add hozzá a cukrot, a sütőport és a sót. Közepes fokozaton dagasztókampóval kezdd eldolgozni a tésztát. Kockázd fel a vajat és fokozatosan add hozzá a keverés alatt álló tésztához, amíg a teljes mennyiség eldolgozásra nem kerül. A tészta egyelőre durva zsemlemorzsának néz ki és nem állt még össze. Csökkentsd a robotgép sebességét és lassan add hozzá a langyos tejet, amíg össze nem áll a tészta.
  • 3
    Lisztezd be a sodrófát, majd nyújtsd ki a tésztát 0,5 cm vastagságúra. Süteményszaggatóval vágj ki belőle kör alakú formákat. A maradék tésztát dolgozd össze ismét, majd nyújtsd ki és szaggass belőle újabb pogácsákat.
  • 4
    A kiszaggatott pogácsákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, majd tedd be őket az előmelegített sütőbe. A pogácsák 12 perc alatt aranybarnára sülnek.
  • 5
    A kész pogácsákat hagyd kihűlni. Eperlekvárral és sózatlan vajjal tálald.
Tip
6 cm átmérőjű süteményszaggatót használj a pogácsákhoz.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK

230 g sima liszt + liszt a tészta kinyújtásához

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ