Skip navigation
  • Szerezz 3000 extra kreditet! Adj le egy hétfő nap végéig kiszállított rendelést legalább 30.000 Ft értékben, és 3000 kredit jóváírást kapsz, amely 7 napig felhasználható.
     Használd ki és spórolj!
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg feketekagyló
  • 500 g pappardelle
  • 100 g vaj
  • 200 ml száraz fehérbor
  • 100 g mascarpone
  • 1 citrom
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss snidling (metélőhagyma)
  • 1 db (kb. 150 g) vöröshagyma
  • 4 gerezd (kb. 40 g) fokhagyma
  • Kevés kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Kevés vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
  • 2
    Felöntjük fehérborral, és 2-3 percig nagy lángon forraljuk, hogy az alkohol eltávozzon.
  • 3
    Hozzáadjuk a feketekagylót, a zöldfűszereket és a mascarponét és alaposan összeforraljuk fedő alatt, 2-3 perc alatt.
  • 4
    A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, és szűrővel a kagylómártásba tesszük, közvetlenül a vízből.
  • 5
    Ellenőrizzük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk és zöldfűszerekkel alaposan megszórjuk.
Tip
Készülhet bármilyen, akár konzervkagylóból is. Adhatunk hozzá garnélát vagy másfajta rákot is, ha szeretjük. Pappardelle helyett bármilyen tészta megteszi, csak ne főzzük túl puhára.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK