Burg

Burg Ecet ételecet 20%

1 l
 649 Ft 649 Ft/l
Származási ország: EU,

Burg Ecet ételecet 20%

A magyar név az ecet latin megfelelőjéből, az acetum szóból ered, és savanyút jelent. Az angol nyelvben használt vinegar (ecet) szó az ófrancia "vin aigre" kifejezésből eredeztethető, aminek jelentése "savanyú bor".

A savanyú bor tulajdonképpen maga az ecet vagy ecetkészítmény. Az alapfogalmakat a Magyar Élelmiszerkönyv a következőképpen definiálja: "Az ecetkészítmények olyan ecetsavat tartalmazó termékek, amelyek élelmiszerek ízesítésére és tartósítására valók. Az ecet olyan termék, amelyet mezőgazdasági eredetű nyersanyagok kettős fermentációjával (alkoholos-ecetsavas) állítanak elő."

Az ecetsav egy szerves vegyület, képlete CH3COOH. Az ecetsav adja az ecet savanyú ízét és jellegzetes illatát. Az étkezési minőségű ecetsavat a fa száraz lepárlási termékeiből vagy szintetikus úton állítják elő, amely - és ezt hangsúlyozni kell - közvetlen fogyasztásra nem kerülhet. Az ecetsavat élelmiszer adalékanyagként E 260-nal jelölik.

Termékinformáció

Fogyasztásra kész.

Termelői információ

A Burg eceteket mind Európában, mind a tengeren túlra is szállítják. Amellett, hogy félkész termékként exportálják az élelmiszeripar számára, az ecetet végső termékként, fogyasztói csomagolásban is szállítják. A Burg a világon a természetes ecet vezető gyártója, és Európában 7 különféle gyártóüzemük van. Részben ennek a lefedettségnek köszönhetően megőrizhetik a szállítás folyamatosságát a minőség befolyásolása nélkül.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Forgalmazó

Asix Distribution Kft.
1095 Budapest
Soroksári út 160.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.