


Padlizsán, lédig
kb. 320 gFRISSESSÉGI GARANCIA
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Klasszikus padlizsán, hosszú gömb alakú gyümölcsökkel, külseje intenzíven fekete, belseje fehér húsú.
A padlizsán akkor alkalmas a felhasználásra, amikor még egészen kemény. Ha már ráncosodni, vagy puhulni kezd, az íze rendszerint keserű.
*A kép illusztráció.
Érdekessége
A padlizsánból számtalan étel készül, leginkább a balkáni és mediterrán térségekben. A legismertebbek: muszaka (görög), parmigiana di melanzane (olasz), ratatouille (francia, provanszi), escalivada (katalán), vinetta vagy vinetesaláta (román és erdélyi magyar), ajvár (szerb).
Felhasználás
Kitűnő előétel, saláta, kirántva, palacsintatésztában megforgatva és kisütve, vagy rakottan főétel, levesbe is főzhető, főzeléknek, de töltve, és párolva, padlizsánkrémként, vagy paradicsommártással, illetve körítésként is kitűnő.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen, 5- 10 °C között tárolandó.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft
1106 Budapest, Jászberényi út 45.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.