Magyar Méz Manufaktúra

Magyar Méz Manufaktúra - Bio Akácméz

250 g
BIO
2 599 Ft 10 396 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

400+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Magyar Méz Manufaktúra - Bio Akácméz

Az akácméznek a fehértől a halvány zöldes sárgáig terjed a színe. Kellemes enyhe ízű, akácvirág illatú. A legtöbbet fogyasztott méz hazánkban íze és állaga miatt. Hungarikumnak minősül.

  • Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.
  • Mindennapi fogyasztásra, teába, kávéba kenyérre akár önmagában is alkalmas.
  • Alacsony pollentartalma miatt allergiások is fogyaszthatják (fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával)! 

Mitől BIO a BIO méz?

BIO mézeket kizárólag Biokontrol által hitelesített területről gyűjthetnek a méhészek. Ezeknek a területeknek a jellemzője, hogy a 10 km-es körzetükben nem található mezőgazdasági terület. Ehhez hozzátartozik a 100%-os vegyszermentes, természetes állattartás is. Ilyen esetekben, kizárólag minősített méhészek foglalkozhatnak Bio mézzel, illetve feldolgozás esetén, a forgalmazó hasonlóképpen megkapja ezt a minősítést, megfelelő intézkedések után.

Leírás

BIO akácméz.

Termékinformáció

Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45°C-os) italba tegyél minősége megőrzés céljából.

A méz kristályosodása természetes folyamat! A minőségét egyáltalán nem befolyásolja. Ha a kikristályosodott mézet 45 fokos vízfürdőbe helyezed, pár perc alatt újra folyékony halmazállapotú lesz, változatlan minőségben! Minden valódi méz kristályosodik az idő elteltével, ez fruktóz-glükóz-szacharóz tartalmának és arányának köszönhető.

Termelői információ

A Magyar Méz Manufaktúra célja, hogy ellenőrzött gazdaságokból, a lehető legjobb minőségű terméket juttassák el a családok asztalaira. Kizárólag magyar termékkel foglalkoznak, így hűek maradnak nevükhöz és elveikhez egyaránt. Őstermelőik munkáját és mézeik minőségét a hatóságok mellett saját belső ellenőrzési rendszerükön keresztül is folyamatosan vizsgálják, így mindig a legjobb minőséget tudják biztosítani vásárlóik számára. Üzemük 2017 óta rendelkezik Biokontroll és HACCP engedéllyel, így a kötelező szabványoknak megfelelően termelnek nap mint nap.

Tárolás

Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.

Forgalmazó

Magyar Méz Manufaktúra Kft.
1104 Budapest,
Mádi utca 100.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Méz

Tápérték: 100 g

Energia1272 kJ/304 kCal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát82.2 g
amelyből cukor82.2 g
Fehérje0.3 g
0 g
Élelmi rost0.2 g