• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Mik azok a natúrkozmetikumok?

Mik azok a natúrkozmetikumok?

 

A natúrkozmetikumok természetes alapanyagokból készülnek, legtöbbször növényi kivonatok, olajok, virágvizek, illóolajok, szintetikus úton előállított természetes anyagok, ásványok vagy akár állati eredetű termékek (például méhviasz vagy a gyapjúzsír) felhasználásával. Szintetikus úton előállított természetes vegyületekre azért lehet szükség, mert sokszor nem költséghatékony növényből kinyerni az adott összetevőt.

A natúrkozmetikumok összetevői támogatják a bőr védelmi funkcióit, segítik a természetes megújulását, rugalmasságának fenntartását, nem tömítik el a pórusokat. 

 

Milyen jelentősége van az összetevők minőségének?

Kiemelkedően fontosnak találom a felhasznált alapanyagok minőségét. Hatékony és biztonságok formulák véleményem szerint kiváló minőségű, BIO minősítésű növényi összetevők felhasználásával alakíthatók ki. Az BIO, tehát ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó alapanyagok előnye a konvencionális termesztésből származókhoz képest, hogy nem tartalmaznak olyan vegyszer maradványokat, amelyek megterhelhetik a bőrünket, szervezetünket. Ennek kiemelkedő jelentősége van a babaápolásban. Az érzékeny bababőr körültekintő odafigyelést és különleges, gyengéd ápolás igényel. Fontos, hogy a vékony bababőr tiszta, megbízható forrásból származó anyagokkal érintkezzen.

 

 

Mik azok a biokozmetikumok? 

A biokozmetikumok olyan natúrkozmetikumok, melyek túlnyomó többségben BIO minősített összetevőkből állnak. A címkén feltüntetett összetevők listájában ezt jelölök a gyártók. Vannok olyan biokozmetikumok is, melyeket független minősítő szervezetek (BDIH, NaTrue, Biokontroll) ellenőriznek és látják el védjegyükkel, ezzel garantálva a termék minőségét. Ez azonban egy költséges eljárás, melyet nem minden bio alapanyagokat használó gyártó tud vállalni. 

 

Miért használjunk natúr- vagy biokozmetikumokat már újszülött kortól?

Napjainkban egyre több szülő tudatosan figyel arra, hogy milyen ételt ad, milyen könyveket és mesét olvas, milyen mozgásformákra tanítja gyermekét. Azt gondolom, hogy legalább ilyen fontos az is, hogy születéstől kezdve milyen kozmetikumokkal ápoljuk gyermekünket. Bőrünk a legnagyobb szervünk és az első védvonal, ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy mivel érintkezik nap mint nap. Fontos, hogy figyelmet fordítsunk a megfelelő bőrápolásra és időben kezdjük el megtanítani gyermekünknek ennek rutinját saját egészsége érdekében. Szülőként a jövő generációjára is szükséges gondolnunk. Természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat használva nem csak a bőrünknek teszünk jót, de a környezetet is kíméljük.