Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Körültekintő gondoskodás, életreszóló kötelék – így könnyítheted meg a babázás időszakát!

A Kifli.hu elkötelezett amellett, hogy a családoknak gyakorlati segítséget nyújtson – leginkább az online bevásárlás terén. Szeretnénk ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítani azokra a családokra, melyek a közelmúltban bővültek, hiszen egy új családtag érkezése a sok öröm mellett számos kihívással is jár. Ezért indítottuk el “Baba-mama” sorozatunkat, mely elsősorban kisgyermekes anyukáknak nyújt segítséget speciális javaslatokkal, ajánlatokkal.

 

Az első hetekben, hónapokban számos tanulnivalója akad a kismamáknak: bár minden baba más és más, az mindannyiuk esetében közös, hogy rengeteg odafigyelést és törődést igényelnek. Mindannyian számukra teljesen új világgal ismerkednek, hiszen az anyaméh csendes biztonsága és nyugalma után hirtelen egy színekkel, illatokkal és hangokkal teli világban találják magukat.

A babakozmetikumoknál fontos, hogy a piciknek megfelelő termékeket válasszunk. A fürdetés, hidratálás, bőrápolás és szájápolás mind hozzájárulnak a babák komfortérzetének kialakításához, így érdemes körültekintően megválasztani a szükséges termékeket, és előnyben részesíteni az illatanyag- és színezőanyag-mentes fürdetőket, hintőporokat és krémeket, hogy semmiképpen se okozzanak irritációt.

Az újszülötteket ideális esetben elegendő heti 2-3 alkalommal fürdetni. Néhány perc elegendő ahhoz, hogy bőrük tiszta legyen és hozzászokjanak a víz érzéséhez, a fürdetéskor érzett impulzusokhoz. Érdemes különös figyelmet fordítani a hajlatok, a pelenkával érintkező részek és a köldök környékének tisztán tartására, valamint a víz hőmérsékletére: 37-39 Celsius-fok körüli az ideális hőmérséklet számukra.

A csecsemők számára életük első 6 hónapjában az anyatejes táplálás az ideális: a tápanyag- és folyadékszükséglet teljes egészét képes fedezni az anyatej. Kutatások kimutatták, hogy az anyatejjel táplált csecsemők immunrendszere erősebb; kisebb eséllyel lesznek felnőttként allergiások, túlsúlyosak vagy épp cukorbetegek, továbbá kisebb náluk a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélye.

Anyatej hiánya esetén a tápszeres pótlás jelenthet megoldást az étkezésre: a különféle termékek ismertetőin minden gyártó feltünteti az adagolási javaslatot, vagyis hogy hány ml folyadék szükséges adott mennyiségű tápszer kikeveréséhez. Számos termék könnyítheti meg a kisbabák táplálását, és erre a termékcsoportra is igaz, hogy érdemes jó minőséget választani. A 6 hónapos kor utáni hozzátáplálás során pedig elkezdődhet a kiegészítő élelmiszerek fogyasztása eleinte naponta 1, később naponta 2, majd a fejlődéssel párhuzamosan naponta akár 3-4 alkalommal.