Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Így vigyázz a babád bőrére télen is!

Így vigyázz a babád bőrére télen is!

 

A hideg, szeles, csapadékos időben a bőrt védő hidrolipid réteg könnyen sérül, így hajlamosabbá válik a kiszáradásra. A háttérben a fokozott vízvesztés áll. Kezdetben feszül, húzódik, majd szárazzá válik. Súlyosabb esetben hámló, viszkető, vörös területek jelenhetnek meg.

A babák és gyerekek bőre még vékony, védelmi funkciója éretlen, ezért még sérülékenyebb.

Tovább árnyalja a helyzetet a meleg lakásban, fűtés miatt szárazzá, alacsony páratartalmúvá váló levegő, ami tovább terheli a bőrt. Figyelj a szobák páratartalmára, és ha szükséges, használj párásítót! Az ideális páratartalom 40-60% közötti.

 

 

Hogyan előzd meg az érzékeny bababőr kiszáradását?

- Használj kíméletes, bőrbarát fürdetőt a tisztálkodáshoz! Ilyen a kifli.hu kínálatában elérhető SHEDO Manó Fürdető, melyet a fürdővízbe is tehetsz vagy használhatod tusfürdőként.

- Hosszú fürdőzés helyett inkább zuhanyozzatok le gyorsan és töltsétek az időt masszázzsal, játékkal vagy olvasással.

- Fürdés után puha törölközővel itasd fel a gyermeked bőréről a vizet, soha ne dörzsöld!

- Ne hagyd kiszáradni a bőrét! Használj minden nap magas minőségű, tiszta, jól hidratáló, védő, tápláló krémeket, hogy megelőzd a bőr kiszáradását. A mindennapos törődést meghálálja a bőr. SHEDO Arc- és testápoló gazdag növényi olajokban és vajakban, ezért kiválóan védi és táplálja a legkisebbek bőrét is, és már újszülött kortól használható. Kizárólag természetes összetevőket tartalmaz és illatanyag-mentes.

- Védd a legérzékeny területeket, az arcát és a kezecskéit is!

- A rendszeres bőrápolás mellett ne feledkezz meg a megfelelő mennyiségű folyadék és a változatos, vitaminokban gazdag, jó minőségű ételek fogyasztásáról.