Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Így pakolj a babának a nyaralásra!

Így pakolj a babának a nyaralásra!

 

Minden anyuka legnagyobb rémálma a nyaralás előtti pakolás napja. Ilyenkor az ember rendes és mindenre gondolni akaró lánya bújja az időjárás-előrejelzéseket, egyezteti a napi programterveket, gyorsan kimossa, ami még elmaradt és kivasalja, amit elfelejtett. Szóval dolgozik, mint a gép, hogy aztán másnap hajnalban a kocsiban ébredjen rá, mi az, amit a körültekintő pakolászás ellenére is otthon hagyott a konyhaasztalon.

Ahelyett, hogy te is ilyen rendesanya módjára belepistulnál a készülődésbe, inkább használdpraktikus ‘így pakolj a babának’ listámat és készülődj nyugodtan a nyaralásra!

 

A siker titka a tervezés

Hogy ne kelljen kapkodnod, a nyaralásra való elindulás előtt 3-4 munkanappal ellenőrizd aházi patika elemeit és győződj meg róla, hogy minden szükséges eszköz megfelelő minőségben és mennyiségben, érvényes szavatossági idővel áll rendelkezésre!
 

Amire az úti patikában biztosan szükségetek lesz:
 

- a család minden tagjának rendszeresen szedett gyógyszerei és étrendkiegészítői;

- lázmérő;

- láz- és fájdalomcsillapító - lehetőleg két eltérő hatóanyagú a babának és legalább egyféle a felnőtteknek, vagy nagyobb gyerekeknek;

- orr- és szemcsepp;

- ragtapasz több méretben;

- szúnyog- és kullancsriasztó, kullancscsipesz;

- fésű, olló;

- popsikrém, popsitörlő, pelenka, úszópelus;

- magas faktorszámú naptej arcra és testre, valamint napégés utáni hidratáló krém;

- tengervizes vagy gyógyszertári sóoldatos orrcsepp orrszíváshoz;

- orrszívó.

 

 

A tervezési folyamat során ellenőrizd, hogy fel kell-e tölteni a házi csemegebankot az utazáshoz szükséges finomságokkal, és jól teszed, ha az indulás előtti nagymosásnak is nekilátsz. Így idegeskedés nélkül, időben végzel el minden feladatot és semmiben sem kell kompromisszumot kötnötök. (Hasznos tanács: vond be apát is a feladatokba, hiszen ő is bármilyen feladat elvégzésére képes! Talán nem pont úgy csinálja majd, ahogy te elképzelted, de biztosan remekül boldogul majd. Ne feledd: ugyanahhoz az úticélhoz többféle eszközzel és útvonalon is eljuthatunk.)

 

Mennyi ruha kell a gyereknek a nyaralásra?

A hivatalos változat szerint érdemes napi két teljes öltözetnyi ruhával készülni minden apróságnak, a gyakorlat azonban azt igazolja, hogy gyakran a világ komplett ruhatára is kevésnek bizonyul. (Kivéve, ha kipakoljuk nekik a ruhásszekrény teljes tartalmát. Akkor egész nap pelenkában rohangálnak, vagy spontán szobatisztulnak a nyaralás alatt.)

Nagyon fontos, hogy mindig az időjárási viszonyoknak megfelelő ruhadarabokból válogass, de készülj rá, hogy az időjárás-előrejelzés nem szentírás! Vastagabb pulóver, hosszú nadrág, pizsama és különféle időjárási körülményeknek megfelelő cipő bármikor szükségessé válhat, így érdemes mindig előre gondoskodni róluk.

 

Ami semmiképp nem maradhat otthon

A gyerekek számára rendkívül fontos az állandóság, ezért a hasznos holmik - cumik, cumisüvegek, tejpépek, kedvenc kiskanál, tányér, pohár vagy más apróság - mellett gondoljunk az alvókára, kispárnára és a többi elmaradhatatlan kellékre is. Nincs annál rosszabb, mint amikor a szálláshelyre való megérkezés után, kipakoláskor derül ki, hogy otthon felejtettünk az elmaradhatatlan rongyit vagy a minden alváshoz szükséges nyunyókát.

Nagyobb gyerekeknél vessünk be trükköt annak érdekében, hogy a csemeték ne akarják magukkal hozni a fél lakást. Habitusunktól függően engedjük, hogy minden gyerkőc megtöltsön egy-egy kis méretű ovis zsákot a kincseivel, vagy válasszon egy játékot és egy könyvet magának. Ha emellé egy-két társasjátékot és egy doboz legót is becsempészünk a csomagba, esős időre is bebiztosítottuk magunkat.

 

 

Ezt tuti elfelejted, amikor a nyaralásra készülsz!

Személyi, lakcímkártya, TAJ-kártya, külföldi utaknál eu-s egészségügyi kártya, biztosítás mindig legyen nálatok! Valószínlűleg nem lesz rájuk szükség, mégsem árt előre gondoskodni róluk. (Persze utasbiztosítást akár a kocsiban, online is köthetsz, de szerződéskötés előtt érdemes alaposan megvizsgálni az egyes cégek elérhető ajánlatait.)

Emellett jól teszed, ha különféle járgányokat is beszuszakolsz a csomagtartóba: a kismotor, a roller, a futóbicikli, a babakocsi is szükségessé válhat a nyaralás napjai alatt.
 

A nyaralás legyen anyának is nyaralás

A legtöbb édesanya a nyaralás alatt is egyfolytában teljesít. Lót-fut, főz, pürésít, korán kel…

Tulajdonképpen csak máshol vigyáz a gyerekre és a nyaralás alatt is folyamatosan azért dolgozik, hogy a családnak mindene meglegyen. Te ne ess ebbe a hibába: a nyaralás legyen mindenkinek nyaralás! Amit lehet, delegálj a családtagoknak, kérj segítséget, délután pihenj a kicsikkel, és este hagyd a férjedre a fektetést. Ha már nem szoptatsz, igenis igyál meg egy rozéfröccsöt és érezd jól magad te is.