Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Hogyan ápold gyermeked bőrét a mindennapokban?

Hogyan ápold gyermeked bőrét a mindennapokban?

 

Az újszülött és kisgyermekkori tisztálkodásról az előző blog bejegyzésben olvashattatok. Ebben a bejegyzésben pedig a fürdést követő helyes bőrápolás lesz a téma.

Az újszülöttek bőrét szürkés, faggyúszerű, sűrű anyag, a magzatmáz borítja, mely védelmet biztosít számukra. Az első napokban magától vagy óvatos fürdetés kapcsán válik le, ezzel elveszítenek egy fontos védelmi vonalat és közelebb kerülnek a számukra újdonságnak számító, őket körülvevő világhoz. Bőrük még vékony, sérülékeny, a bőrön keresztüli felszívódás fokozott.


 

 

Mikortól érdemes elkezdeni a babák bőrének ápolását?
 

Újszülött kortól, de okosan, a természetes élettani folyamatokat és az aktuális bőrállapotot figyelembe véve, a bőr saját védelmi funkcióját erősítve, támogatva.  A babák és gyerekek érzékeny bőrének ápolására a vegyszermentes gazdálkodásból származó, bio alapanyagokból készülő natúrkozmetikumok a legalkalmasabbak, mert fontos, hogy a vékony, érzékeny bababőr tiszta, megbízható forrásból származó anyagokkal érintkezzen.
Bőrünk a legnagyobb szervünk és az első védvonal, ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy mivel érintkezik nap mint nap. Fontos, hogy figyelmet fordítsunk a megfelelő bőrápolásra és időben kezdjük el megtanítani gyermekünknek ennek rutinját saját egészsége érdekében.

Általában az újszülöttek bőre különösebb ápolást nem igényel, a kezdeti időszakban többnyire elegendő növényi olajos ápolás és csapvizes lemosás. Mindenképp kerülni kell a túlápolást.

Később előfordul, hogy a hozzátáplálás kapcsán, évszakok változásával, a benti száraz levegőnek köszönhetően, fogzás miatt vagy az immunrendszer állapotának megfelelően változik a bőr állapota.


 
Hogyan ápold gyermeked bőrét normál bőrállapot esetén?


A fürdést követően heti 1-2x általában elegendő egy könnyű natúr testápoló használata.
Ideális választás ebben az esetben a SHEDO Manó Testápoló normál bőrre, mely illatmentes és mandarin-vanília illóolajos változatban is megtalálható a kifi.hu kínálatában.
 

 

 

Hogyan ápold gyermeked bőrét bőrszárazság esetén?


Bőrszárazság esetén, főként a téli időszakban a fürdetés után szükség lehet mindennapos intenzívebb ápolásra. Növényi olajokban (sárgabarack, mandula), vajakban (shea vaj, kakaóvaj) gazdag natúr testápoló erre tökéletes. Épp ilyen a SHEDO Manó Arc-és testápoló és a SHEDO Manó Testápoló száraz bőrre levendula-narancs is.

 

Szükség van e gyermekkorban arcápolásra?


Elsősorban a hidegebb hónapokban kell védeni az arcbőrt. Ez egy olyan terület, melyet a hideg, szeles időtől ruhával nem lehet elfedni, ápolás nélkül gyakran kialakul irritáció. Megelőzésként fontos az arcbőr mindennapos ápolása, hidratálása.
A babák és gyermekek számára fejlesztett SHEDO Manó Arc-és testápolót ajánlom napi használatra a hideg és szél okozta irritáció elkerülése érdekében.