Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Hasznos ajándékok gyereknapra

Hasznos ajándékok gyereknapra

 

Szülőként egyértelmű, hogy a gyermekeinknél nincs nagyobb csoda számunkra a világon. Épp ezért igyekszünk megadni nekik mindent, amire csak valaha szükségük lehet, nem igaz? Adunk hétfőn, kedden és minden nap, adunk a szüli- és névnapokon, húsvétkor és mikuláskor, no meg gyereknapon is.

Amikor azonban az első ajándékozások örömét követően felhalmozódik a sok kacat és nemszeretem játék, előtérbe kerülnek a praktikus megoldások. Hasznos ajándékok gyereknapra ManóMenü Évijének ötlettárából!

 

Minden nap gyereknap?! A gyereknap története

“Újabb amerikanizmus”-legyintenek sokan, mikor a gyereknapról esik szó. Pedig az ünnep  Indiából ered, ahol is Dzsaváharlál Nehru természettudós és jogász, nem mellesleg az erőszakmentes mozgalom híve és India egykori miniszterelnöke azt hangsúlyozta: a gyerekek oktatása egy ország felemelkedésének kulcsa.

Születésének napja - november 14.- a gyereknap eredeti dátuma, hazánkban azonban a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség 1949-es határozatának nyomán minden évben május utolsó napján kerül sor a gyerekek ünneplésére.

 

Amit NE adjunk gyereknapra

Nagyon gyakori a magyar kultúrkörben, hogy az ünneplés valamiképpen kapcsolódik az étkezéssel, a nagy traktákkal és a túlzásba vitt hús-, cukor- és szénhidrát-fogyasztással. Ennek bizonyítéka az is, hogy ma Magyarországon minden 5. hétéves kisgyermek jelentős túlsúllyal kénytelen együtt élni. 

Ezek a plusz kilók azonban nemcsak az önelfogadásban és a kortárs kapcsolatok kialakításában gátolhatják a kicsiket, hanem tényleges egészségügyi kockázatot is jelentenek. A túlsúly ugyanis túlzott terhelést jelent a szívnek, a kardiovaszkuláris rendszernek, a csontozatnak, a lábfejnek és hosszú távon is betegségeket okozhat.

Épp ezért ne adjunk gyereknapra rossz minőségű, alacsony kakaó- és magas cukor-, illetve pálmaolaj-tartalmú csokikat. Helyette, ha ragaszkodunk hozzá,  válasszunk kisebb kiszerelésű, magas kakaótartalmú csokoládét! Kerüljük az adalékanyagokkal ‘felfújt’, hatalmas-de-íze-nincs fagylaltokat, inkább készítsünk otthon cukormentes, természetes ízvilágú változatokat együtt! Ha lehet, hanyagoljuk a csipszeket, snackeket és a gyorséttermeket, helyette töltsünk együtt minőségi időt!

 

 

Hasznos ajándékok gyereknapra: 7+1 tuti ötlet

1. Gyorséttermi csemegék otthon

Ha a kicsik odáig vannak a gyorskajákért, kínáljunk helyettük jó minőségű alapanyagokból készült, egészséges(ebb) változatokat, melyeket együtt is elkészíthetünk! A cornflakes-es csirkenuggets, a házi hambuger vagy a fish & chips még kisebb gyerekekkel is kényelmesen bevállalható feladatok és a csemeték büszkék lesznek majd rá, hogy ők főztek.


2. Retró gyereknap

Vegyük elő a diavetítőt, kutassuk fel az elkeveredett diafilmeket, pattogtassunk popcorn serpenyőben, építsünk bunkert a nappaliban vagy a kertben és legyünk újra gyerekek! 


3. Kempingezés a kertben, vagy a nagyinál

Idén különösen melegek a májusi éjszakák, így a tábortűzzel, énekléssel és csillaglessel egybekötött gyereknapi kempingezés szuper ötlet akkor is, ha kert és sátor csak kölcsönbe akad.


4. Alkotónap

A gyerekek számára a legjobb dolgok sokszor a nem-dolgok és csak arra vágynak, hogy velük töltsük az időnket. Épp ezért, ha le akarjuk venni őket a lábukról, sokszor bőven elég egy kiló gyurma, vagy földre terített háztartási csomagolópapír és némi ujjfesték. Alkotásra fel!


5. Kincskeresés

Kicsit több előkészülettel jár egy kincskeresés megszervezése, előnye viszont, hogy az előkészítés során akár más szülőkkel is összebandázhatunk. Kódok, titkos üzenetek, elrejtett apróságok és a felfedezés izgalma: tuti befutó!


6. Beöltözős buli

A gyerekek imádnak átszellemülve jelmezbe öltözni és más bőrébe bújva nézelődni, játszani. Ezúttal csatlakozzunk az apróságokhoz, vegyünk fel jelmezt és töltsük kosztümben az egész napot! A gyerekek nemcsak a megjelenésünket, hanem az együttműködési hajlandóságunkat is nagyra értékelik majd.


7. Kirándulás

A mai gyerekek nagy részének a buszozás, a villamosozás vagy a vonatozás is hatalmas élmény. Ha mindezt még egy klasszikus hátizsákos kirándulással is kombináljuk, számos elismerést bezsebelhetünk. Kapjuk fel a túracsukát és irány az erdő vagy a Dunakanyar!


8. Élményprogram

Állatkert, múzeum, kiállítás, interaktív játszóház, trambulinpark, szabadulószoba, élményfestés, strandolás vagy gokart, egyre megy: a gyerekek garantáltan hosszú időn át emlegetni fogják.

 

Amikor ajándékozásra gondolunk, többnyire valami nagy, látványos és meghatározó dolog jut eszünkbe. Pedig a gyerekeknek (és a felnőtteknek!) nem kell más, csak szeretet és személyre szabott figyelem.