-24 %

400 g
A húst 2 ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összeforgatjuk és félretesszük amíg elkészítjük a masszát.
A liszthez adjuk a tojást, a sör felét, sózzuk és kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hígítjuk a maradék sörrel.
A befűszerezett húst lisztbe forgatjuk, majd a masszába és forró olajban, mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ízlés szerint krumplipürével, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
1 tk majoranna
2 gerezd fokhagyma
1 tk fűszerpaprika
20 dkg finomliszt + 3 ek a forgatáshoz
2 tojás
2 dl világos sör
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
olaj a sütéshez