• Ebben a nagy melegben felfrissítünk egy ingyenes kiszállítással! Kód: HAPPYJUNI1 Az ajánlat 06.23-tól 06.26-ig tart, és az expressz szállításra nem érvényes. 

Befőzés

Még jó, hogy imádod a természet nyári kincseit, de érdemes elővenned néhány befőttesüveget, miután felfaltál a frissen szedett piros bogyós gyümölcsökből és uborkából annyit, hogy több már nem fér beléd. Nehéz belegondolni a hőség közepette, hogy egyszer majd lesz tél is, de milyen jól fog esni majd a marhapörkölthöz egy kis kovászos, a pitébe némi meggybefőtt vagy a palacsintába egy nagykanál eperlekvár.     

divider

Gyümölcsök

 

Tedd el kedvenc nyári gyümölcseidet lekvár, befőtt vagy akár zselé, szörp formájában, és vedd elő olyankor, amikor igazán szükséged lesz a nyár hangulatára! Tálald húsok mellé vagy kend kenyérre, sőt, edd egyenesen a csatos üvegből! Egész évben nyár a kamrádban!

kb 50 g
A kiszállított tömeg szerinti ár
További információ
kb
 75 Ft
1 499 Ft/kg
kb 120 g
A kiszállított tömeg szerinti ár
További információ
kb
 231 Ft
1 890 Ft/kg
divider

Cseresznyelekvár házilag

 

Hozzávalók: 4 kg cseresznye (kimagozva); 1 kg cukor (opcionálisan édesítő); 1 citrom leve; 15 dkg pektin
1. A cseresznyéket kimagozzuk, majd beáztatjuk őket és kiválasztjuk a lekvárba szánt egészséges szemeket. 2. A cseresznyét egy magas falú fazékba rakjuk és közepes lángon főzni kezdjük. A főzés során fontos, hogy többször megkeverjük, hogy ne égjen le az alja.
3. Amint láthatü, hogy a cseresznye kezd levet engedni, egy kicsit csökkentjük a hőfokot.
4. Miután a cseresznyék szétfőttek, ami körülbelül 2-3 óra, egy botmixer segítségével lepépesítjük.
5. Ezután hozzáadjuk a cukrot vagy édesítőt, összekeverjük és hagyjuk felforrni.
6. Forrás után, adjuk hozzá a citom levét és a pektint, amit elkeverünk, majd rotyogni hagyjuk 1-2 percig.
7. Ha készen van, máris tölthetjük üvegekbe. Fontos, hogy sterilizált üvegekbe töltsük a lekvárt, hiszen így nem fog megromlani.
8. Az üvegekbe töltés után a lekvárokat fejjel lefelé bedunsztoljuk és pár napig hagyjuk őket, amíg teljesen kihűlnek.

divider

Zöldségek

 

Egy forró nyári nap és a hűsítő, hideg kovászos uborka. Nagymama rántott húsa a vasárnapi ebédnél és a frissen elrakott csalamádé. Neked melyik a kedvenc párosod?

kb 140 g
A kiszállított tömeg szerinti ár
További információ
kb
 46 Ft
329 Ft/kg
divider

Kovászos uborka recept

Hozzávalók: 1.2 kg uborka - fürtös; 1 csokor kapor (friss); 5 gerezd fokhagyma; 2 evőkanál só; 2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)

1. Az uborkát alaposan tisztítsuk meg és vágjuk le a végeit. A két végénél egymásra merőlegesen vágjuk be. Az üveg aljába tegyük bele a kapor és a fokhagymák felét.
2. Ezután rendezzük el benne az uborkákat. Tegyük a tetejére a maradék kaprot és fokhagymát, végül zárjuk le a kenyérrel.
3. Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük meleg helyre, de ne tegyük ki a tűző napra.
4. Pár naponta nézzük meg, és ha a víz elpárolgott, pótoljuk sós vízzel.
5. 0,9 liter langyos vízbe olduk fel a sót, majd sós vízzel töltsük fel az üveget.
6. Időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborkánk, ezt kóstolással tudjuk megállapítani. Ha késznek ítéljük, szedjük le róla a kenyeret és a kaprot, majd helyezzük egy dobozba az uborkákat és egy szűrőn keresztül ráöntjük a levet is, majd mellé rakjuk a fokhagymákat. Hidegen fogyasszuk!

 
divider

Nincsen lekvár cukor nélkül

 

Tartósíts egy üvegnyi édes gyümölcsöt, igazán nem kell hozzá sok minden. A gasztronómiai és családi csapatépítő élményhez szükséges alapfelszerelést innen beszerezhetitek. A lelkesedést ti hozzátok, a többit mi.

divider

Hozzávalók, hogy ne legyen lebőgés a befőzés

 

Konyhai kiegészítők minden mennyiségben. Hiába apró dolgok, a bosszúság annál nagyobb, ha utólag jössz rá, hogy mennyire jól jött volna egy más méretű üveg, kanál vagy szűrő.