Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A SÜTIHEZ

  • 60 g gluténmentes liszt
  • 15 g útifűmaghéj
  • 5 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 50 g fehérjepor (pl. vegán vaníliás)
  • 250 ml növényi tej
  • 15 ml folyékony édesítő (pl. agave szirup)

HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE

  • 100 g cukormentes étcsokoládé
  • liofilizált gyümölcs, pl. eper a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a növényi tejet és a folyékony édesítőt. Az egészet csomómentesre dolgozzuk, amíg egy egységes, krémes állagot nem kapunk.
  • 2
    A masszát egy kisebb kuglófformába simítjuk, és mikróban 5 perc alatt készre “sütjük”. Amikor elkészült, hagyjuk a formában kihűlni.
  • 3
    Miután teljesen kihűlt, fejjel lefelé óvatosan kifordítjuk a formából.Közben az étcsokoládét mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni annyira, hogy még folyékony legyen, de ne forró. A csokoládét a kuglófra öntjük, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és megszórjuk liofilizált eperporral. Ezután a kuglófot a fagyasztóba tesszük, hogy a csokoládé szépen megdermedjen.
  • 4
    A csorgatásból megmaradó étcsokoládét egy sütőpapírral elterítjük, megszórjuk liofilizált eperporral, majd ezt is a fagyasztóba tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Ez a ropogós, eperporos csokilap tökéletes díszítés lesz a kuglóf tetejére, vagy más desszertekhez is használhatjuk.
  • 5
    Amikor a csokoládé teljesen rádermedt a kuglófra, már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
Jerkovics Boglárka
Séf, életmód-, holisztikus-, és vegán táplálkozási tanácsadó, mentes gasztrospecialista, health and life coach, valamint tartalomkészítő. Küldetése, hogy a főzés összehozza az embereket, de lehet ennek egy tudatos verzióját is választani.

HOZZÁVALÓK A SÜTIHEZ

HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE