Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK A SÜTIHEZ
- 60 g gluténmentes liszt
- 15 g útifűmaghéj
- 5 g mézeskalács fűszerkeverék
- 50 g fehérjepor (pl. vegán vaníliás)
- 250 ml növényi tej
- 15 ml folyékony édesítő (pl. agave szirup)
HOZZÁVALÓK A TETEJÉRE
- 100 g cukormentes étcsokoládé
- liofilizált gyümölcs, pl. eper a díszítéshez
ELKÉSZÍTÉS
- 1A száraz hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáöntjük a növényi tejet és a folyékony édesítőt. Az egészet csomómentesre dolgozzuk, amíg egy egységes, krémes állagot nem kapunk.
- 2A masszát egy kisebb kuglófformába simítjuk, és mikróban 5 perc alatt készre “sütjük”. Amikor elkészült, hagyjuk a formában kihűlni.
- 3Miután teljesen kihűlt, fejjel lefelé óvatosan kifordítjuk a formából.Közben az étcsokoládét mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni annyira, hogy még folyékony legyen, de ne forró. A csokoládét a kuglófra öntjük, egyenletesen eloszlatjuk rajta, és megszórjuk liofilizált eperporral. Ezután a kuglófot a fagyasztóba tesszük, hogy a csokoládé szépen megdermedjen.
- 4A csorgatásból megmaradó étcsokoládét egy sütőpapírral elterítjük, megszórjuk liofilizált eperporral, majd ezt is a fagyasztóba tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Ez a ropogós, eperporos csokilap tökéletes díszítés lesz a kuglóf tetejére, vagy más desszertekhez is használhatjuk.
- 5Amikor a csokoládé teljesen rádermedt a kuglófra, már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

Jerkovics Boglárka
Séf, életmód-, holisztikus-, és vegán táplálkozási tanácsadó, mentes gasztrospecialista, health and life coach, valamint tartalomkészítő. Küldetése, hogy a főzés összehozza az embereket, de lehet ennek egy tudatos verzióját is választani.
