Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 260 g főtt cékla
- 240 g konzerv csicseriborsó (lecsöpögtetve)
- 20 g tahini
- 2 ek olívaolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Jégkocka (kb. 3-4 darab)
- Frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
- Só (ízlés szerint)
- Bors (ízlés szerint)
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az elkészítéshez a főtt céklát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, a tahinit, a citromlevet, a sót és a borsot tegyük egy késes aprítóba (vagy nagy teljesítményű turmixgépbe). Kezdjük el turmixolni a keveréket.
- 2Közben folyamatosan adagoljuk hozzá a 2 evőkanál olívaolajat. Amikor a hummusz már kezd krémes állagot kapni, de még kissé sűrű, dobjuk be a 3-4 darab jégkockát is, ettől még krémesebb lesz.
- 3Addig turmixoljuk, amíg teljesen sima, egynemű masszát nem kapunk. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet vagy a csicseriborsó konzerv levéből.
- 4Tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.

Lőrincz Eszter
Az egészséges életmód számomra nem tiltásokról, hanem izgalmas lehetőségekről szól. Dietetikusként nap mint nap segítem pácienseimet abban, hogy megtapasztalják: a tudatos táplálkozás nem unalmas, hanem színes, változatos és finom!
