Navigáció kihagyása
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 260 g főtt cékla
  • 240 g konzerv csicseriborsó (lecsöpögtetve)
  • 20 g tahini
  • 2 ek olívaolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • Jégkocka (kb. 3-4 darab)
  • Frissen facsart citromlé (ízlés szerint)
  • Só (ízlés szerint)
  • Bors (ízlés szerint)

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Az elkészítéshez a főtt céklát, a lecsöpögtetett csicseriborsót, a tahinit, a citromlevet, a sót és a borsot tegyük egy késes aprítóba (vagy nagy teljesítményű turmixgépbe). Kezdjük el turmixolni a keveréket.
  • 2
    Közben folyamatosan adagoljuk hozzá a 2 evőkanál olívaolajat. Amikor a hummusz már kezd krémes állagot kapni, de még kissé sűrű, dobjuk be a 3-4 darab jégkockát is, ettől még krémesebb lesz.
  • 3
    Addig turmixoljuk, amíg teljesen sima, egynemű masszát nem kapunk. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet vagy a csicseriborsó konzerv levéből.
  • 4
    Tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.
Lőrincz Eszter
Az egészséges életmód számomra nem tiltásokról, hanem izgalmas lehetőségekről szól. Dietetikusként nap mint nap segítem pácienseimet abban, hogy megtapasztalják: a tudatos táplálkozás nem unalmas, hanem színes, változatos és finom!

HOZZÁVALÓK