Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet Le GourMate sous vide tarja
  • 4 db ciabatta vagy hamburgerzsemle
  • 2-3 szál újhagyma
  • 100 g rukkola
  • 200 g koktélparadicsom
  • 175 g krémsajt
  • 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 kanál fehérborecet

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Sous vide csirkemell
  • Zöldségek
  • Saláta

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A krémsajthoz a snidlinget felvágjuk és összekeverjük a sajttal. Borsozzuk, ha kell sózzuk is.
  • 2
    A ciabattát kettévágjuk és serpenyőben vagy grillen megpirítjuk.
  • 3
    A sous vide tarját tasakkal együtt meleg vízbe tesszük 15 percre.
  • 4
    Ezután a tasakot kibontjuk, a levet leöntjük és félretesszük.
  • 5
    A húst kevés olívaolajjal megkenve grillserpenyőben vagy grillen néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha serpenyőben sütjük, a végén adhatunk hozzá a szaftjából is egy kanállal, hogy szép fényes legyen.
  • 6
    A koktélparadicsomot félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk, egy kanál olívaolajjal és fehérborecettel marináljuk és hozzáadjuk az újhagymát is. Ha megsült a hús, a koktélparadicsomhoz adjuk a rukkolát is, a ciabattát megkenjük a krémsajttal, beletesszük a salátát és a húst. Így tálaljuk.
Tip
Ez a szendvics akár sous vide csirkemellel, sous vide császárhússal is elkészíthető, bármilyen salátával, akár grill zöldségekkel is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD