4 adag

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 4 szelet Le GourMate sous vide tarja
  • 4 db ciabatta vagy hamburgerzsemle
  • 2-3 szál újhagyma
  • 100 g rukkola
  • 200 g koktélparadicsom
  • 175 g krémsajt
  • 1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)
  • 50 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 kanál fehérborecet
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A krémsajthoz a snidlinget felvágjuk és összekeverjük a sajttal. Borsozzuk, ha kell sózzuk is.
  • 2A ciabattát kettévágjuk és serpenyőben vagy grillen megpirítjuk.
  • 3A sous vide tarját tasakkal együtt meleg vízbe tesszük 15 percre.
  • 4Ezután a tasakot kibontjuk, a levet leöntjük és félretesszük.
  • 5A húst kevés olívaolajjal megkenve grillserpenyőben vagy grillen néhány perc alatt pirosra sütjük. Ha serpenyőben sütjük, a végén adhatunk hozzá a szaftjából is egy kanállal, hogy szép fényes legyen.
  • 6A koktélparadicsomot félbevágjuk, megsózzuk, borsozzuk, egy kanál olívaolajjal és fehérborecettel marináljuk és hozzáadjuk az újhagymát is. Ha megsült a hús, a koktélparadicsomhoz adjuk a rukkolát is, a ciabattát megkenjük a krémsajttal, beletesszük a salátát és a húst. Így tálaljuk.
Kifli tipp
Ez a szendvics akár sous vide csirkemellel, sous vide császárhússal is elkészíthető, bármilyen salátával, akár grill zöldségekkel is.
Pataky Péter

Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

4 szelet Le GourMate sous vide tarja

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Sous vide Tarja steak nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

4 db ciabatta vagy hamburgerzsemle

Sajnáljuk, de jelen pillanatban a(z) Ciabatta vagy hamburgerzsemle nem szerepel a kínálatunkban. De ez hamarosan megváltozik, már dolgozunk rajta.

2-3 szál újhagyma

 

100 g rukkola

 

200 g koktélparadicsom

 

175 g krémsajt

 

1 kisebb csokor snidling (metélőhagyma)

 

50 ml extra szűz olívaolaj

 

2 kanál fehérborecet