Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 1–2 ek extraszűz olívaolaj
- 1 nagyobb vöröshagyma, aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, aprítva
- 70 g sűrített paradicsom
- 2 db közepes burgonya hámozva, kockázva
- 200 g vöröslencse (átmosva)
- 1l víz vagy alaplé
- 1 tk szárított vagy friss petrezselyem (vagy menta)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A TÁLALÁSHOZ
- citromlé
- friss petrezselyem
- joghurt (elhagyható/növényi alternatíva is jó)
- chilipehely (opcionális)
ELKÉSZÍTÉS
- 1Egy lábasban felhevítem az olívaolajat, a hagymát csipet sóval 2-3 percig pirítom.
- 2Hozzáadom a fokhagymát, kicsit pirítom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot is és így is hagyom pirulni.
- 3Hozzáadom a megmosott vöröslencsét és a felkockázott burgonyát, átforgatom.
- 4Felöntöm a vízzel/alaplével, sózom és fedő alatt, közepes-alacsony lángon kb. 20 percig főzöm, amíg a lencse és a burgonya teljesen megpuhul.
- 5Főzés után teszem bele a petrezselymet, majd krémesre turmixolom (az állagát víz/alaplé hozzáadásával lehet beállítani), végül ízlés szerint sóval, borssal korrigálom.
- 6Tálaláskor pár csepp citromlé, egy kanál joghurt (elhagyható/növényi), friss petrezselyem és kevés chillipehely kerül a tetejére.
- 7Tipp: a ZsomBisztró YouTube-oldalamon a videómban részletesebben bemutatom a receptet.

Panka Zsombor (ZsomBisztró)
Segítek neked egészségesebb, fittebb és boldogabb életet élni. Gyerekkori Crohn-betegségtől jutottam el a gyógyszermentes életig: ma a lelki egyensúly, a tudatos étkezés és az okos testmozgás hármasában hiszek.
