Skip navigation
  • Kedves Kiflis! Az első vásárlásodhoz küldünk ajándékba egy Cloud9 trópusi jégkrémet is, hogy még emlékezetesebben induljon a kapcsolatunk. Köszönjük a bizalmat!

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

6 adag
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ

  • 1 teáskanál mustár
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • fél teáskanál őrölt fekete bors
  • 80 dkg marha bélszín
  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 fej vöröshagyma

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Elkészítés

  • 1
    A bélszínt késsel lehártyázzuk, borssal és mustárral jól bedörzsöljük, majd egy akkora tálba tesszük, amelybe éppen belefér. Annyi olajat öntünk rá, hogy éppen ellepje, és letakarva érleljük a hűtőszekrényben 3-4 napig.
  • 2
    A kissé lecsöpögtetett érlelt bélszínt kb. 1 teáskanál sóval bedörzsöljük. A pácoláshoz használt olajból serpenyőben felforrósítunk egy keveset, és körbepirítjuk rajta a húst 7-8 perc alatt. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd folpakba csomagoljuk, és jól behűtjük.
  • 3
    A vajas tésztát szobahőmérsékleten felengedjük. A megtisztított gombát és hagymát lereszeljük vagy nagyon finomra vágjuk, és a hús pácolásához használt 3-4 evőkanál olajon keverés közben addig pirítjuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, és a morzsával együtt rövid ideig tovább pirítjuk. Végül ráöntjük a 2 db felvert tojást, és dermedésig sütjük. A tűzről lehúzva a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
  • 4
    A tésztát enyhén meglisztezett deszkán 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Az elősütött húst körbetapasztjuk a gombapéppel, és a tészta közepére helyezzük. Minden oldalról jól megkenjük az elkevert tojással, majd ráhajtjuk a tésztát és az illesztéssel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A maradék felvert tojással bekenjük, villával pár helyen megszurkáljuk és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, végül ujjnyi vastagon felszeleteljük. Főtt burgonya, krumplipüré vagy zöldségköret illik hozzá.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK A SÜTÉSHEZ

1 teáskanál mustár