Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag, kb 50 dkg garganelli, vagy penne tészta
  • 2 szelet, egyenként kb 20 dkg—os lazac filé
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 1 citrom
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Füstölt lazac
  • Brokkoli
  • Póréhagyma
  • Répa
  • Kelbimbó

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A lazacfiléket tegyük 6 dkg só és 1 liter víz keverékébe, 2 órára.
  • 2
    Ezután süssük meg őket mindkét oldalukon 3 perc alatt, hogy belül kicsit maradjon rózsaszín, majd tegyük félre pihentetni, amíg elkészítjük a fogás többi elemét.
  • 3
    Ehhez sós vízben főzzük meg a tésztát, a vajon dinszteljük meg a fokhagymát, öntsük fel alaplével, forraljuk el a levét és adjuk hozzá a tejszínt, majd a vékonyra szeletelt cukkinit.
  • 4
    A lazacot kézzel szedegessük falatnyi darabokra.
  • 5
    A tésztát forgassuk össze a szósszal, szórjuk meg snidlinggel, vagy bármilyen számunkra kedves zöldfűszerrel és tálaljuk a lazacfalatokkal és parmezánforgácsokkal.
  • 6
    Ha gondoljuk, kevés citromot is facsarhatunk rá.
Tip
Füstölt lazaccal is elkészíthető. A cukkini helyett használhatunk más zöldséget, akár brokkolit, póréhagymát, répát, kelbimbót, stb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1 csomag, kb 50 dkg garganelli, vagy penne tészta

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD