Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Ez a tartózkodási helyed?

Add meg a címed a pontos szállítási idők és a releváns választék megtekintéséhez.

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1,5 kg sütni való burgonya
  • 10 dkg vaj
  • Bors
  • Kapor
  • Petrezselyem
  • Újhagyma
  • Snidling

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Zöldfűszerek

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A burgonyákat vágjuk félbe, a nagyobbakat 3-4 darabba és főzzük meg erősen sós vízben puhára.
  • 2
    A friss zöldfűszereket mossuk meg és aprítsuk fel.
  • 3
    Melegítsük fel a vaj felét és forgassuk bele a megfőzött burgonyát, majd tegyük 180 fokos sütőbe, míg meg nem pirulnak kissé.
  • 4
    Közben a maradék vajat melegítsük fel és forgassuk bele a zöldfűszereket egy akkora serpenyőben, amibe majd belefér az összes krumpli.
  • 5
    A megsütött burgonyát forgassuk bele a zöldfűszeres vajba, ha kell még, sózzuk, borsozzuk és tálaljuk még több zöldfűszerrel a tetején.
Tip
Bármilyen zöldfűszert használhatunk, akár zsályát, bazsalikomot, tárkonyt is, de ha kakukkfüvet, vagy rozmaringot használunk, azokkal óvatosan bánjunk, mert nagyon erős ízük van.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

1,5 kg sütni való burgonya

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD