Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg csiperke, vagy bármilyen vegyes gomba
  • 1 liter alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • Kevés friss kakukkfű
  • Bors
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a vajon puhára dinsztelünk, majd hozzáadjuk az alaposan megmosott gombákat és addig pároljuk míg el nem párolog az összes folyadék az edényből amit a gombák kiengedtek. Ez legalább fél óra, közepes tűzön. Ekkor fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük az alap lével, tejszínnel, majd 10 perc főzés után alaposan összeturmixoljuk, ha szükséges ismét fűszerezzük.
  • 2
    A parmezánt tapadásmentes serpenyőbe szórjuk kb 5 cm-es körökben és lassan melegítve aranyszínűre pirítjuk, majd forrón kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  • 3
    A levest a parmezán chips-szel és néhány szép salátalevéllel tálaljuk.
Tip
Bármilyen gombából elkészíthető, próbálkozhatunk vargányával, laskagombával. Ha pár szebb gombát félreteszünk turmixozás előtt, azokat használhatjuk levesbetétnek.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

30 dkg csiperke, vagy bármilyen vegyes gomba