Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 2 érett avokádó
  • 1 citrom vagy lime
  • 4 kanál majonéz
  • 2 kanál ketchup
  • 1 kávéskanál Tabasco
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • 1 kanál konyak
  • 1 kávéskanál Worchestereshire szósz
  • 1 kisebb római saláta
  • Bors
  • 1 kanál olívaolaj
  • Kevés snidling és petrezselyem
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 900 g királyrák, garnéla vagy koktélrák

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A főtt rákot kevés oliván és fokhagymán pirítsuk át, majd adjunk hozzá friss zöldfűszereket, sót, borsot és pár csepp citromlevet, majd tegyük félre.
  • 2
    A szószhoz keverjük össze a majonézt, ketchupot, Tabasco-t, Worchestershire szószt, dijoni mustárt és konyakot, és ízesítsük ízlés szerint sóval, borssal, citrus lével.
  • 3
    Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk cikkekre és csepegtessük meg citrus lével, hogy szép zöld maradjon.
  • 4
    A salátát mossuk meg és szedjük leveleire.
  • 5
    Tálaláskor a szószból tegyünk a pohár aljára, erre jön egy réteg avokádó, pár levél saláta, kevés szósz megint, majd a rákok. Lime, vagy citrom cikkel, kevés külön szósszal kínáljuk előételként.
Tip
Bármilyen rákkal elkészíthető. Ha nem szeretjük a csípőset, hagyjuk ki a Tabascot.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK