• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 19-20-ai munkaszüneti napokra! Pünkösdkor ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 db 800 g-os bőrös lazacfilé
  • 1 kg barna nádcukor
  • 80 ml vodka vagy pálinka
  • 500 g durva tengeri só
  • 30 g friss kapor
  • 1 citrom
  • 1 teáskanál őrölt bors

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Szálkázd ki a halat. Keverd össze a sót, a borsot, a cukrot és a citromhéjat.
  • 2A cukros keverék egyharmadát öntsd a tepsi aljára. Helyezd rá a halfilét, bőrrel lefelé. Tegyél rá kaprot, majd a keverék maradék részét is öntsd rá. Locsold meg az alkohollal. Fedd le fóliával és tedd a hűtőszekrénybe 12-16 órára.
  • 3Mosd le a lazacfilét hideg folyó víz alatt és alaposan szárítsd meg. Hosszú, éles késsel óvatosan vágj kb. 2-3 mm vastag szeleteket.
Tip
A citromhéj reszelésénél ügyelj arra, hogy csak a héj sárga részét reszeld le, a fehértől keserű lesz. Az a legjobb, ha csak kétszer reszeled egy helyen, utána forgatod. Az ilyen módon elkészített halakat pirított kenyérre vagy blinire tálalhatod.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK