Vivino szolgáltatás értékelése

St. Andrea

St. Andrea Napbor Egri Csillag 2023 Eger

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
3 999 Ft 5 332 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

St. Andrea Napbor Egri Csillag 2022 Eger

Kis mérete miatt kiválóan alkalmas könnyű, tavaszi piknikekhez, utazáshoz, hátizsákos túrához vagy a táskába rejtve egy kedves ajándéknak. Illatában friss virágos jegyek citrusos árnyalattal és csipetnyi „ásványossá” jelenik meg. Ropogós, jól iható, friss, zamatos reduktív tétel.

Chardonnay, olaszrizling, zengő, pinot blanc, viognier, sauvignon blanc, tramini szőlőfajták házasításából kapjuk ezt a remek bort.

Jellemzők

  • Száraz fehérbor.
  • 13%-os alkoholtartalmú.
  • Egri borvidékről.
  • 2022-es évjáratú.
  • Ajánljuk halak, fehér húsok mellé.

Leírás

Száraz fehérbor.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Termelői információ

A hagyományokból kiindulva és a kor minőségi elvárási mellett szeretnének a termőhelyeik egyediségét kifejező borokat megtermelni. Kiemelten figyelnek borvidékük hagyományos fajtáira, mint az Olaszrizling, a Hárslevelű, a Furmint, a Kadarka és a Kékfrankos. Cáljuk megismerni termőhelyeiket, és évről évre tökéletesíteni szőlőtermelésüket, valamint kifinomítani  és a különböző fajtákhoz igazítani a borok megtermelésének lépéseit. S így igyekszenek megérteni földi küldetésük lényegét.

Alapvetően két eredetvédett egri bor megtermelését tűzték ki célul, melyeket több kategóriában - classicus, superior, grand superior – állítanak elő. Fehér borokban az egri csillagra, vörös borok tekintetében pedig az egri bikavérre koncentrálnak. Fehérboraikat részben hagyományos fahordós erjesztéssel és érleléssel, másrészt tartályban erjesztve termelik meg. A fahordós érlelés 6-10 hónap. 

vörösborok héjon-erjesztését elsősorban nyitott kádakban kézi csömöszöléssel és körfejtéssel végzik, de fakácikat és acéltartályokat is használnak, ahol a maceráció körfejtéssel történik. A vörösborok érlelése fahordóban 12-30 hónap.

Tárolás

10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Budapest Bortársaság Kft.
1112 Budapest,
Kőérberki út 36.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Chardonnay
olaszrizling
Zengő
pinot blanc
Viognier
Sauvignon Blanc
Tramini

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.