Semiramis

Semiramis Kopi Luwak - Sumatra szemes kávé - közepes pörkölés

100 g
38 900 Ft 389 000 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

Származási ország: az aktuális kínálat szerint
pontos információért vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Kopi Luwak - Sumatra szemes kávé  - közepes

Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és a kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, Indonéziát mégis gyakorta a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék.
A kávétermesztés Indonéziában közel 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Jáva, Sulawesi és Szumátra. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van.

Mit kell tudni Sumatra Kopi Luwak kávéról? Mitől számit luxuscikknek?
A Sumatra Kopi Luwak nevében a kopi - indonézül - kávét, míg a luwak - szumátrai nyelven – cibetmacskát jelent, ezzel egészen pontosan meghatározva a kávéban rejlő különlegességet. A cibetmacska a kávécserjék mellett él és előszeretettel lakmároz is a termésből, igaz, csak a legkiválóbb, legjobb, legérettebb szemeket legeli le. A megevett kávé – mivel a macska ugyan szereti, de megemészteni nem tud – vándorútra indul az állat szervezetében, majd az ürülékével együtt távozik. A macska bélrendszere egy zárt rendszerként működve hatást gyakorol a kávébabokra, amelyek olyan enzimekkel kerülnek itt kapcsolatba, amely csökkenti a kávé kesernyés ízét, koffeintartalmát és savasságát. A helyiek az elpotyogtatott végtermékekből összegyűjtik a kávécseresznyéket, majd az ebben található babokat feldolgozzák.
Mivel a cibetmacskák száma és a kávéfogyasztási volumenük véges, így ennek a kávéfajtának az exkluzivitását, magas árát az adja, hogy a helyi farmereke évente mindössze pár száz kilogrammot tudnak belőle összegyűjteni és feldolgozni. A viszonylag testes, nehéz kávéban karamelles és földes ízjegyek találhatók.

Termelői információ

A SEMIRAMIS Kft. több mint 25 éve foglalkozik kávépörköléssel és forgalmazással. Évente közel 25-30 tonna kézzel válogatott arabica kávét importálnak több mint 20 országból. Saját pörkölő üzemükben bécsi, francia és olasz módon pörkölnek. Vásárlóik így mindig friss pörkölt kávét kapnak. A magas színvonalú kiszolgálás elismeréseként 2004-ben a Corporate Club díját kapták meg. Minél magasabb színvonal elérése érdekében a Speciality Coffee Assosiation tagjai. Céljuk, hogy Magyarországon egyre magasabb szintű kávékultúra kialakulásához járuljanak  hozzá.

Tárolás

Felbontás után javasoljuk hűtőben tárolni, hogy minél tovább élvezhesd eme különleges kávé zamatát.

Forgalmazó

FCB Hungary Zrt.
1028 Budapest, Hidegkúti út 90/B.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

arabica kávé100 %

Tápérték: 100 g

Energia732 kJ/175 kCal
Zsír12 g
amelyből telített zsírsavak g
Szénhidrát1 g
amelyből cukor1 g
Fehérje13 g
0.03 g
Élelmi rost g