ecoproduct

Bio Marha oldalas

kb 0,69 kg

ÁTLAGOS FRISSESSÉG 9 NAPIG

BIO

kb

 3 540 Ft 5 099 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

20+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Termékleírás

Manapság a marhaszegy a barbecue legfelkapottabb sztárja, pedig az oldalas a szeggyel szemben csonton sül, zsírrétegei és húsrészei változatosabbak. Ha marhaoldalasra gondolunk, semmiképpen ne a sertésoldalas mellé helyezzük el fejben. Kemény, inas, zsíros hús, ami 10-14 napig érlelődik úgynevezett száraz érleléssel, szigorú higiéniai és hűtési intézkedések mellett, amelyek teljes mértékben megfelelnek a minősített és teljes értékű bioélelmiszerek és -termékek előállítására vonatkozó összes szabványnak és feltételnek. Szigorú és rendszeres állatorvosi felügyelet alatt állnak, ami garantálja a legmagasabb higiéniai és egészségügyi biztonságot. A legújabb technológiát használják, hogy garantálják a legmagasabb minőséget, aminek köszönhetően élvezheted a legjobb kulináris élményeket.

A hús eredete

Az organikus minőségű hús kizárólag speciális ökológiai gazdaságokból származik. Az állatokat növényi eredetű táplálékkal etetik, és életük során soha nem találkoznak peszticidekkel és műtrágyákkal. Nem próbálják javítani a hús ízét, illatát, megjelenését vagy tartósságát kémiai helyettesítőkkel és idegen anyagokkal, amelyek megterhelik az emberi testet. A fogyasztók minőségi ételeket kapnak, amelyek nemcsak minőségükben, hanem ízükben és megjelenésükben is felülmúlják a hétköznapi húst.

Felhasználási javaslat: Lassan sült marhaoldalas

Elkészítési idő: előkészítés: 15-20 perc+ sütés: 3-4 óra

Hozzávalók 2 főre

  • olívaolaj
  • 6 vastag, húsos oldalas - 6 bordacsontnyi
  • 1 nagy fej fokhagyma vízszintesen félbevágva
  • 1 púpos evőkanál paradicsompüré
  • 750 ml vörösbor
  • 1 liter marhaalaplé
  • 150 g pancetta - vagy füstöletlen kolozsvári szalonna kockára vágva
  • 250 g apró, barna csiperke, megtisztítva és félbevágva
  • tengeri só és frissen őrölt fekete bors
  • petrezselyemlevél, felaprítva

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsd elő 170 fokra - gázsütőn harmadik fokozat. Forrósíts fel egy magas falú tepsit a tűzhelyen, és önts bele kevés olajat. Az oldalast sózd, borsozd, és 10-15 perc alatt egyenletesen pirítsd körbe.
  2. A fokhagymát - vágott oldalával lefelé - tedd a tepsibe. Add hozzá a paradicsomot, és egy-két percig pirítsd. Öntsd hozzá a bort, és a letapadt darabkákat kapard fel. Forrald fel, és 10-15 percig főzd, míg a folyadék a felére sűrűsödik, majd öntsd fel annyi alaplével, hogy majdnem ellepje a húst - ha kisebb tepsit használsz, kevesebb alaplére lesz szükséged. Forrald fel és a húst többször locsold meg a lével.
  3. A tepsit alufóliával takard le, és tedd az előmelegített sütőbe három-négy órára, vagy amíg a hús omlósan megpuhul, és leválik a csontról - közben többször locsold meg. A sütési idő vége előtt tíz perccel a szalonnát két-három perc alatt aranyszínűre, ropogósra pirítsd. Add hozzá a gombát, és négy-öt percig pirítsd. Szedd papírtörlőre, és itasd le az olajat.
  4. Miután a hús elkészült, vedd ki, és tedd tálalóedénybe. A fokhagymát nyomkodd ki a héjából, és passzírozd át. A főzőlevéről merd le a fölösleges zsírt, a lét szűrd át, és keverd el a fokhagymával - ha a mártás túl híg, 10-15 percig forralással sűrítsd, miután átszűrted. Az oldalasra kanalazd a pirított szalonnát és gombát, a mártással locsold körbe, és petrezselyemmel megszórva tálald.

Termelői információ

Ecoprodukt s.r.o. egy családi típusú vállalat, saját biogazdaságának hátterén alapul. Megpróbál minőségi élelmiszereket biztosítani ügyfeleinek, mind saját termelésből - a Jelcova Lhotka gazdaságból, mind a régió többi ökogazdaságából. A cég érlelt marhahús, bárány és egyéb bio minőségű termékek értékesítésére szakosodott. Garantálni tudják ügyfeleiknek a legmagasabb minőségű árukat, hiszen alapfilozófiájuk, hogy csak a legjobb minőségű élelmiszereket biztosítsák, ezért gazdaságuk tisztán bio, nem terheli szükségtelenül a környezetet vagy a tájat, így teljes mértékben az ökológiai gazdálkodás módját folytatja. 

Tárolás

Hűtve, 0–3°C közötti hőmérsékleten tárolandó.

Forgalmazó

ecoproduct s.r.o.
Jelcovy Lhotky 5
39301, Pelhřimov
Cseh Köztársaság


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Minőségét megőrzi

Szokásos eltarthatóság a megrendelés kézbesítését követően: 9 nap.

A termék garantált eltarthatósága a megrendelés kézbesítését követően: 3 nap.Ha a vásárolt termék eltarthatósági ideje ennél rövidebb, vedd fel velünk a kapcsolatot, mi pedig kredit formájában visszatérítjük az árát. Nem vonatkozik a Mentsd meg az ételt szekcióba tartozó termékekre.

Összetevők

marha