-20 %

Alnatura

Alnatura BIO Olaszos fűszerkeverék zöldfűszerekkel

35 g
BIO
Kedvezmény vége: 3. 12.
799 Ft  999 Ft
22 829 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárló kedvence

Származási ország: Németország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Alnatura BIO Olaszos fűszerkeverék zöldfűszerekkel

Ez a klasszikus olasz konyhai fűszernövény-keverék biogazdálkodásból származó majorannát, rozmaringot, hagymát, kakukkfüvet, bazsalikomot, oregánót, fokhagymát és chilit tartalmaz, a napsütéses dél illatát hozza el számodra. Az Alnatura olaszos fűszerkeverék mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztáknak és a pizzának, de a burgonyás és zöldséges ételeknek is. A pikáns vadhúst, bárányhúst és halételeket is teljessé teszik. Hagyd tovább főni a fűszernövényeket, hogy az ízük teljesen kioldódjon.

Felhasználás - Lasagna lencse bolognaival

Elkészítési idő
25 perc + 1 óra 50 perc főzési idő

Hozzávalók
1 db 16 x 24 cm-es tűzálló edényhez (4 adag):

  • 75 g sárgarépa
  • 75 g zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mogyoróhagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 evőkanál Alnatura BIO Élesztőmentes zöldségleves alap
  • 150 ml víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 1/2 evőkanál Alnatura BIO Paradicsompüré (kétszeresen sűrített, tubusos)
  • 660 g Alnatura BIO Paradicsompüré (Passata)
  • 100 g Alnatura BIO Barna lencse
  • 1 tk Alnatura BIO Olaszos fűszerkeverék zöldfűszerekkel
  • 40 g Alnatura BIO margarin + valamennyi a formához
  • 40 g Alnatura BIO Búzaliszt (550 típusú)
  • 500 ml cukrozatlan zabital
  • 1/2 teáskanál Alnatura tengeri só
  • 1/4 teáskanál Alnatura fekete bors (őrölt)
  • 2 evőkanál Alnatura BIO Ízesített élesztőpehely
  • Alnatura BIO Egész szerecsendió
  • 9 lasagne tésztalap

Elkészítés

  1. A bolognaihoz a sárgarépát, a zellert, a fokhagymát és a mogyoróhagymát tisztítsd meg és hámozd meg, a sárgarépát és a zellert kockázd fel 1/2 cm-es kockákra. A fokhagymát és a medvehagymát vágd finomra. A paradicsomot mosd meg, negyedeld el, magozd ki, és kockázd fel szintén 1/2 cm-es kockákra. A zöldségleves alapból és a vízből főzz zöldséglevest a csomagoláson található utasítások szerint.
  2. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat. A sárgarépa- és zellerdarabokat erős lángon, folyamatos kevergetés mellett pirítsd 2 percig, add hozzá a fokhagymát és a mogyoróhagymát, és pirítsd további 1 percig. Add hozzá a paradicsompürét is, és folyamatos keverés mellett pirítsd 2 percig.
  3. Locsold meg zöldséglével és passatával. Add hozzá a lencsét és a fűszerkeveréket, és 30 percig főzd fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve. Ezután vedd le a fedőt, és főzd további 15 percig, amíg krémes nem lesz. Add hozzá a paradicsomdarabkákat, és párold további 2 percig.
  4. A bésamel mártáshoz olvaszd fel a margarint egy serpenyőben, és folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet, és addig kevergesd, amíg viszkózus masszát nem kapsz. Vékony sugárban, keverés közben add hozzá a zablitalt. Habverővel keverd simára, vedd le a lángot, és fedő nélkül hagyd 8 percig párolódni. Időnként keverd meg. Sózd, borsozd és forgasd bele az élesztőpelyhet, valamint ízesítsd frissen reszelt szerecsendióval.
  5. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra felső/alsó hőfokon. Egy téglalap alakú (16 x 24 cm-es) tűzálló edényt kenj ki egy kevés margarinnal. Az edény aljára tegyél 3 lasagne tésztalapot, oszd el rajta a bolognai 1/3-át, erre ismét 3 tésztalapot tegyél, majd simítsd el rajta a bolognai 1/3-át és a bésamel szósz felét. Ismételd meg ugyanezt a bésamel szósszal befejezve.
  6. Süsd a lasagne-t a sütőben (középen) 45-50 percig, amíg a teteje enyhén megpirul, és éles késsel megszúrva a lasagnelapok megpuhulnak.

Termelői információ

Az almalétől a kétszersültig, a vegetáriánus mártogatóstól a Demeter kefirig – az Alnatura márkakínálat változatos, folyamatosan növekszik, és a mindennapi igényekhez megfelelő biotáplálékokat kínál, valamint kivételes élvezeti pillanatokat kínáló specialitásokat nyújt.

Az alapanyagok nagy része biodinamikus gazdálkodásból származik (Demeter). Sok termék Bioland, Naturland tanúsítvánnyal rendelkezik és az EK ökológiai rendelete szerint járnak el. Függetlenül attól, hogy vegetáriánus és vegán ételek, vegán vagy speciális diétás cikkek (például laktózmentes vagy gluténmentes termékek), az Alnatura márkakínálata széles választékot kínál, amely arra ösztönöz hogy próbáld ki és élvezd.

Tárolás

Száraz, fénytől védett helyen tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

majoranna
Rozmaring
Vöröshagyma
Kakukkfű
Bazsalikom
Oregánó
Fokhagyma
Chilipaprika

Tápérték: 100 g

Energia0 kJ/0 kCal
Zsír0 g
amelyből telített zsírsavak0 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje0 g
0 g
Élelmi rost0 g

Allergének

Nyomokban tartalmazhat:
Zeller
Mustár
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.