Vivino szolgáltatás értékelése

Pálffy Pincészet

Pálffy Káli Pinot Noir 2018/2019

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
3 990 Ft 5 320 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Pálffy Káli Pinot Noir

Káli Védett Eredetű száraz vörösbor (OEM Káli) A szőlő szintén a Mező-mál-i dűlőben található. Összesen 3,3 hektár. Korán, Augusztus 29.-én szüreteltük. Tartályban erjed spontán, 2 hétig volt áztatva. Külön kezelve a színlé és préslé. Ez a bor csak a színlevet tartalmazza. 60% tartályban, 40% hordóban érlelve 8 hónapig.

Jellemzők

  • Száraz vörösbor.
  • Alkoholtartalom: 13%.
  • Mező-máli dűlőről.
  • 2018/2019 -es évjárat.
  • Pinot Noir szőlőből.

Termékinformáció

Gyermekek elől elzárva tárolandó. Fogyasztásra kész termék.

Termelői információ

Pincénkben csak egészséges, érett szőlőt dolgozunk fel. A fehér, neutrális szőlőfajtáknál egészfürtös préselést alkalmazunk, míg pl. az illatosabb Tramininél van egy 3-4 órás áztatás. Préselés után egy éjszakás mustülepítés, majd a tiszta hideg must kerül hordóba, amihez semmiféle adalékanyag nem kerül. Elmondható hogy minden borunk spontán erjesztéses, tehát azok az élesztőgombák viszik véghez a must erjesztését, amik a szőlőinkben és a pincében megtalálható.

Alacsony hőmérsékleten, egy lassú hosszan elnyújtott erjesztés jellemző, akár 5 hónapig is. Dűlős boraink 1 évig érlelődnek többször használt kis tölgyfahordóinkban (225l), finom seprőn tartva, többször felkeverve. Dűlős vörösboraink szintén spontán erjesztésűek, a legtöbb tételünket kézzel csömöszöljük, míg pl. a Cabernet Sauvignon 2011-es borunkat körfejtéssel áztattuk. Az almasav bomlás is spontán megy végbe közvetlenül az erjedés után. Dűlős vörösborainkat 18 hónapíg érleljük többször használt kis tölgyfahordóinkban (225l), majd  utána kerülnek palackba derítés és szűrés nélkül.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

Wine Mission Kft.
1116, Budapest
Nándorfejérvári út 37.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Összetevők

Pinot Noir

Allergének

Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.